Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic

Buna ziua,
Avand in vedere OUG 30/2020 prin care companiile care sunt afectate indirect de răspândirea coronavirusului și n-au destui bani pentru plata salariilor pot beneficia, in baza unei declaratii de reducere a venitului cu 25%, de subvenționarea indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru maximum 75% dintre salariații activi , va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie:
In cazul unui service auto care, pentru luna martie nu indeplineste scaderea venitului cu 25 %, dar care in aprilie o sa indeplineasca cu siguranta deoarece au scazut numarul clientilor si furnizorii de piese isi vor suspenda activitatea, exista posibilitatea sa beneficiem de aceasta subventie pt luna aprilie? Cum vom proceda mai exact? Mentinem activitatea si in luna aprilie pentru a se observa scaderea veniturilor si apoi introducem somajul tehnic, sau putem introduce direct somajul tehnic cu 01 aprilie? Daca mentinem activitatea in luna aprilie, marea majoritate a angajatilor vor veni sa faca prezenta si atat.

Cam cat ar trebui sa asteptam pentru a putea demonstra aceasta scadere de venituri?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 24 Martie 2020
Da, exista posibilitatea sa beneficiati de acea subventie pentru luna aprilie.

Legea nu prevede perioada cat ar trebui sa asteptati pentru a putea demonstra acea scadere de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am acum? MonicaR C MonicaR C Am un PFA dar sunt și angajata cu 8 h la un SRL care a luat un proiect cu fonduri europene. Care sunt drepturile mele acum, în situația data fiindcă eu nu ... (vezi toată discuția)
Decontare 41.5% oug 92/2020 nicoleta.mantu1 nicoleta.mantu1 Pentru o societate Horeca-restaurante care a beneficiat de somaj tehnic pentru intreruperea activitatii si care incepand cu 1 iunie 2020 cand s-au deschis ... (vezi toată discuția)
Codul muncii in contextul actual- buna ziua, in luna aprilie anul curent, angajatorul m-a trimis ... oana.cris oana.cris Buna ziua, In luna Aprilie anul curent, angajatorul m-a trimis in somaj tehnic pana in luna Iunie inclusiv. In luna Iulie, m-a scos si m-a bagat in preaviz, ... (vezi toată discuția)