avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca

Buna ziua,
Am intrat in concediu de cresterea copilului pe 17.04.2018.
Azi am sunat la angajator, stiind ca trebuie sa ma intorc la locul de munca inainte sa implineasca 2 ani cel mic.
La salarizare mi s-a spus ca contractul mi s-a incheiat pentru neprezentare la locul de munca, caci trebuia sa ma prezint pe data de 18.03.2020, concediul fiind de un an si 11 luni.
Ce pot sa fac ?
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
florinf69, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:11, 26 Martie 2020
Sa solicitati decizia de incetare a c.i.m. si apoi s-o contestati in instanta.
Care este perioada minima pentru care se poate desface contractul de munca pentru neprezentare ? Nu am gasit nicaieri, banuiesc ca este scris in regulamentul intern al fiecarei societati, dar legea prevede o perioada minima, care este ? daca exista.
Inca un aspect : eu trebie sa ma intorc la 1an si 11 luni sau pana la 2 ani ?
Eu am gasit acest art.55 12.2 lit.A 1 unde spune ca nu pot fi concediat pana la 2 ani.
Momentan copilul nu a implinit 2 ani, deci nu este corect, am inteles bine ?
Numarul mimim de zile de absente nemotivate trebuie sa fie scris in regulamentul intern al fiecarei societati....... legea nu prevede o perioada minima.

Tatal copilului indeplinea conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC?
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, tatal indeplineste conditiile si a depus actele pentru ultima luna de indemnizatie.
Am fost si astazi la sediul firmei si mi s-a spus ca din cauza ca am lipsit 3 zile mi se va desface contractul de munca.
Am cerut ca cele 3 zile in care nu m-am prezentat sa le considere concediu fara plata.
Am mai citit ca 6 luni de zile dupa ccc nu au dreptul sa ma concedieze, sau nu se aplica si in acest caz ?
Se aplica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie vs luna tatalui Natalia Balazs Natalia Balazs Eu momentan sunt in CCC si doresc sa ma intorc la servici cu 60 de zile inainte ca fiul meu sa implineasca 2 ani. Cand ma intorc eu la servici, tatal va sta ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu crestere copil aun_diana aun_diana Buna ziua! Sunt o viitoare mamica, urmeaza sa nasc pe 11.05.2019 (data estimata). Momentan lucrez insa intentionez sa intru in prenatal pe 18.03.2019. ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului - lege noua pentru tata maereanalinamaria maereanalinamaria buna ziua! as avea si eu o intrebare! am nascut in data de 29 dec 2012 si am ales 2 ani pentru ccc sotul meu lucreaza in strainatate acum si nu o sa se ... (vezi toată discuția)