Buna ziua,
Am intrat in concediu de cresterea copilului pe 17.04.2018.
Azi am sunat la angajator, stiind ca trebuie sa ma intorc la locul de munca inainte sa implineasca 2 ani cel mic.
La salarizare mi s-a spus ca contractul mi s-a incheiat pentru neprezentare la locul de munca, caci trebuia sa ma prezint pe data de 18.03.2020, concediul fiind de un an si 11 luni.
Ce pot sa fac ?
Care este perioada minima pentru care se poate desface contractul de munca pentru neprezentare ? Nu am gasit nicaieri, banuiesc ca este scris in regulamentul intern al fiecarei societati, dar legea prevede o perioada minima, care este ? daca exista.
Inca un aspect : eu trebie sa ma intorc la 1an si 11 luni sau pana la 2 ani ?
Eu am gasit acest art.55 12.2 lit.A 1 unde spune ca nu pot fi concediat pana la 2 ani.
Momentan copilul nu a implinit 2 ani, deci nu este corect, am inteles bine ?
Numarul mimim de zile de absente nemotivate trebuie sa fie scris in regulamentul intern al fiecarei societati....... legea nu prevede o perioada minima.
Tatal copilului indeplinea conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC?
Da, tatal indeplineste conditiile si a depus actele pentru ultima luna de indemnizatie.
Am fost si astazi la sediul firmei si mi s-a spus ca din cauza ca am lipsit 3 zile mi se va desface contractul de munca.
Am cerut ca cele 3 zile in care nu m-am prezentat sa le considere concediu fara plata.
Am mai citit ca 6 luni de zile dupa ccc nu au dreptul sa ma concedieze, sau nu se aplica si in acest caz ?