avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj tehnic

Bună seara! Angajatorul soțului vrea sa își trimită angajații în concediu fără plata, susținând ca nu le poate da șomaj tehnic. Legal, în condițiile date de corona virus, poate sa facă acest lucru? Sau este obligat sa le acorde șomajul tehnic? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: andreeapascu , utilizator 23:46, 24 Martie 2020
Nu poate impune CFP salaratilor, dar nici nu este obligat sa-i trimita in "somaj tehnic".
Și în acest caz...cum se procedează? Ce se va întâmpla cu contractele angajaților? Menționez ca soțul este instalator, din cauza situației create de epidemia din tara șeful lui nu mai are lucrări, respectiv nu mai are profit și nici bani suficienți pt salariați. Ce se va întâmpla? Îl poate concedia? Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii marietaciolan marietaciolan buna ziua,sotul meu lucreaza la patron ,azi la o sedinta li s-a comunicat ca trebuie sa ramina o luna de zile in concediul fara plata deoarece nu mai au ... (vezi toată discuția)
Șomaj tehnic dritaS dritaS Sunt angajat la o firma de publicitate, beneficiar Kaufland, Am fost concediat (concediu fără plată) datorită Corina virusului, fara posibilitatea de ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Dbocanu89 Dbocanu89 Mama mea lucreaza ca bucatar intr-un hotel din Buzau. In urma masurii preventive a epidemiei si a anularii evenimentelor si-a lasat toti angajatii in concediu ... (vezi toată discuția)