Am inteles, multumesc mult pentru raspunsuri.
O ultima nelamurire as avea, reducerea programului de la 5 la 4 zile conform art 52, alin (3) C.mun. poate fi instituita numai dupa trecerea unei perioade de 30 de zile de reducere/intrerupere a activitatii?
Intreb acest lucru intrucat am citit urmatoarele si am fost indusa in eroare:
"în situaţia în care decizia angajatorului privind reducerea timpului de lucru este contestată în instanţă, acesta va trebui să probeze atât existenţa motivelor economice, tehnologice, structurale sau similare ce au determinat reducerea activităţii, cât şi faptul că aceste motive au intervenit cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte de adoptarea măsurii."
In situatia de fata, intrucat din cauza instituirii situatiei de urgenta din 16 martie, compania se confrunta cuprobleme economice care se incadreaza in OUG 30 (diminuarea incasarilor cu un procent de minimum 25% față de media încasărilor din perioada ianuarie-februarie 2020), putem reduce programul unora dintre angajati numai din 17 aprilie?
Intr-adevar, pentru perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana,.....
Buna ziua, in Revisal se va declara saptamanal ziua de suspendare, daca se reduce activitatea conform art. 52 alin. 3, nu trebuie sa modificam si salariul in Revisal? Si se va emite decizia de suspndare si decizie de reluare a activitatii?
Nu se declara saptamanal ziua de suspendare in REVISAL ... se suspenda c.i.m. in baza art.52 alin.3 C.mun., si se modifica si salariul.
Pasi:
1. modificare salariu
2. suspendare c.i.m.
ambele operatii trebuie sa aiba aceeasi data de la care isi produce efectele.
Buna ziua, as mai avea o nelamurire, cum se procedeaza in cazul zilelor libere de la stat (1 iunie, 8 iunie)? cum calculam reducerea zilelor, de la 5 la 4 sau de la 4 la 3?
Totodata, daca am inteles bine, aceasta masura nu trebuie aplicata tuturor angajatiilor, poate fi aplicata si numai la o parte din personal, spre exemplu personalul din productie, nu?