Buna ziua
Daca ambii parinti lucreaza intr-0 institutie publica , unul la SJA iar celalalt intr-o Unitate de Asisteta Medico-Sociala poate beneficia unul din parinti de o indemnizatie la salariu conform legii ,deoarece copilul fiind sub varsta de 12 ani,ambii parinti fiind in campul muncii.
Buna ziua
Fac mentiunea ca eu lucrez ca personal Tesa intr-o UNITATE DE ASISTENTA MEDICO-SOCIALA ,nu sunt cadru medical, beneficiez de indemnizatia la salariu.
Va multumesc!
Persoanele angajate in sistemul național de apărare, angajaților din penitenciare, personalului din unitățile sanitare publice și altor categorii stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne, al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri, și al ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, după caz, au dreptul la o majorare a salariului în cuantumul prevăzut la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020, în situația în care celălalt părinte nu beneficiază de drepturile reglementate în această lege.
Majorarea este în cuantum de 75% din salariul corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.
Buna ziua
Daca eu ca parinte nu am solicitat zile libere de la serviciu pentru a sta acasa cu minorul sub varsta de 12 ani ,aveam si dreptul de concediu de odihna dar nu am solicitat ,mai pot primi indemnizatia la salariu ,copilul fiind lasat in grija altei persoane,.
Va multumesc !
Contract de munca
lyly64
Buna seara, va rog o angajata a beneficiat in perioada 01.04 - 17.04,de zile libere potrivit prevederilor Legii 19/2020, zilele libere platite pentru copil. ... (vezi toată discuția)