avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... transmitere revisal somaj tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

transmitere revisal somaj tehnic

in conditiile actuale, datorate coronavirusului, care este termenul in care se face declararea in revisal pentru intrarea in somaj tehnic a unora dintre salariati (pana in 75% din total personal angajat la data emiterii OU) . inteleg ca administratorul firmei da o decizie cu personalul ce urmeaza a beneficia de acest somaj tehnic si apoi se face transmiterea??!!
pentru un raspuns cat mai urgent, va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 26 Martie 2020
Da. De asemenea, tabelul cu angajații care intră în șomaj tehnic și alte documente necesare se transmit și la A.L.O.F.M., de la care angajatorul va primi sumele plătite salariaților cu titlul de indemnizație. Deciziile se înscriu în REVISAL în același termen prevăzut de lege pentru orice altă modificare a contractului de muncă, deci anterior datei intrării în șomajul tehnic.
multumesc. Dar Ordonanta care stabileste ca se poate intra in somaj tehnic pentru perioada care s-a decretat stare de urgenta s-a dat in data de 21 martie iar starea de urgenta a fost decretata cu 16 martie. Cum ma mai incadrez in termen din moment ce este data perioada retroactiva??
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2020
MANUELAZAMFIR, utilizator
Cand ati emis deciziile de suspendare a c.i.m. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie Manole Daniela Manole Daniela Daca angajatorul in luna martie a luat hotărâre sa plateasca toti angajatii cu 75 la suta din salariu fara sa depună acte pentru somaj tehnic in urma stări ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic - suspendare cim in revisal office.hr office.hr Buna ziua! In situatia in care societatea trimite in somaj tehnic o parte din angajati potrivit art XI, alin 2, punct b, din OUG nr. 30/18.03 2020 ... (vezi toată discuția)
Șomaj tehnic Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Știu ca in momentul de fata subiectul “șomaj tehnic” este cel mai căutat ... dar vreau doar sa ma lămuresc și sa știu sa dau ... (vezi toată discuția)