avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare jud vs pronuntare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare jud vs pronuntare

buna ziua.sunt in divort cu fosta sotie si in data de 10 martie 2020 trebuia sa se dea pronuntarea.am urmarit pe portal dar si la cutia postala,insa nu am vazut nimic.in vacanta de paste,conform hotararii judecatoresti anterioare,din ordonanta presedentiala,trebuie sa iau fata la mn.ce pot face?intreb deoarece,fosta sotie spune ca nu mi-o da pentru ca si-ar face griji din cauza virusului actual,dealtfel acesta fiind doar un pretext pentru a nu mi-o da.pe parcursul divortului a facut mai multe astfel de faze,inclusiv inventarea unor motive pentru a nu-mi da voie sa vb la telefon cu fata.as dori sa aflu parerea cuiva care stie exact despre ce este vorba,intrucat nu vreau sa cheltuiesc banii pe drum din bucuresti pana in timisoara ca sa-mi spuna politia ca nu am voie sau ceva de genul.multumesc anticipat.stima
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: dannyell1977 , utilizator 15:43, 21 Aprilie 2020
de ce aveți o hotărâre judecătorească anterioară? ce proces a fost?
dacă soluția nu este nici pe portal încă, sigur n-o să găsiți hotărârea în poștă curând.
cu privire la pandemie și vizitarea copilului, vă puteți imagina, cred, că nu există o lege care să spună ce facem în situația asta.
în opinia mea, refuzul de a pune copilul în contact cu alte persoane, chiar și cu tatăl, în acest context, nu este nejustificat.
asta cu atât mai mult cu cât, în cazul Dvs., înțeleg că ați călători un drum lung în care interacțiunile ar fi inevitabile.
avem o hotarare judecatoreasca de la ordonanta presedentiala :) am specificat.cat despre calatorit,am autoturism,proprietate personala,deci nu interactionez cu nimeni pe drum,nu are justificare.stima
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2020
dannyell1977, utilizator
Luati copilul.cu.alta ocazie,atunci când se va liniști această nebunie.O călătorie de sute de km nu este justificată în această perioadă din nici un punct de vedere,mai mult o sa fiti controlat pe drum de n ori ,riscând amendă.Este discutabil daca situația dvs se încadrează în excepțiile care permit părăsirea domiciliului.

OK.VA MULTUMESC FRUMOS
Stimate domn ,

In contextul actual, retinand masurile dispuse prin ORDONANTA MILITARA, dreptul de vizitare a fost restrictionat, limitat, pana la depasirea starii de pandemie.

Orice deplasare va poate pune in pericol pe dvs, pe cei apropiati, inclusiv pe propriul copil.

O deplasare dintr-o localitate in alta va poate expune virusului CORONA -COVID 19.

Asadar, nu efectuati nicio deplasare, in acest context.

Executarile silite directe, privind minorii, sunt suspendate.

Va sugerez sa utilizati mijloacele de comunicare la distanta, inclusiv cele utilizate in spatiul virtual.

Dupa ce aceasta stare epidemiologica va fi combatuta, vizitarea nu va mai fi restrictionata.

(actualmente, este data eficienta principiului interesului superior al minorului ).


Alte discuții în legătură

Divort cu minor si relatii la dgaspc dannyell1977 dannyell1977 buna ziua.sunt in proces de divort si avem impreuna un copil in varsta de 6 ani.ea a intentat ordonanta presedentiala si a obtinut domiciliul la ea,aceasta ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catacata2011 catacata2011 Buna seara! Exista un proces de fond pe rol la o instanta pt incredintare minor. In paralel fosta mea concubina a facut un altul de ordonanta presedintiala in ... (vezi toată discuția)
Relații personale cu minor Anisharobert31 Anisharobert31 Bună ziua! Am un băiat de 14 ani care conform unei hotărâri judecătorești definitive trebuie să meargă la tatăl său două zile. Eu mai am un copil de ... (vezi toată discuția)