avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Buna seara! Exista un proces de fond pe rol la o instanta pt incredintare minor. In paralel fosta mea concubina a facut un altul de ordonanta presedintiala in care prima instanta sa pronuntat in defavoarea mea incredintand minorul mamei pana la definitivarea celui de fond. Mentionez ca minorul se afla in grija mea.Am atacat decizia judecatoriei cu recurs iar tribunalul a anulat decizia primei instante si suna asa: Admis recursul,modifica in tot sentinta recurata in sensul respingerii cererii de ordonanta presedintiala. Cu cheltuieli de judecata. Doresc sa stiu daca acum fosta mea concubina imi mai poate lua minorul fara acordul meu pana la definitivarea procesului de fond. va multumesc
Nu va poate lua copilul pe durata procesului intrucat instanta a respins cererea formulata.
Sa inteleg ca daca imi ia copilul acum fara voia mea comite o infractiune? Minorul a fost numai in grija mea de 9 luni de zile de cand m-am despartit de fosta concubina iar acum 4 persoane printre care si fosta mea concubina miau rapit copilul , ce pot face in acest sens? Am depus plangere la politie dar cei de acolo miau zis ca nu am o hotarare definitiva care sa arate ca minorul mia fost incredintat mie.
pentru a avea un drepet legalizat asupra copilului trebuia sa promovati si dvs cerere pe cale de ordonanta presedentiala prin care sa solicitati sa se stabileasca domiciliul minorului la dvs pna al asolutionare procesului. daca nu ati facurt ce4rere reconventionala la ordonanta ei , trebuie sa promovati acu o noua cerere pe cale de ordonanta presedentiala...altfel nu aveti ce executa deoarece nu aveti nici un titlu executoriu, prin urmare nu puteti sa-i luati copilul. consultati un avocat la cazul in speta
Va multumesc doamna avocat! pot promova aceasta actiune de ordonanta presedintiala la domiciliul meu? si cat credeti ca va dura aceasta actiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre copil ramona j ramona j v-am contactat in problema mea cu divortul in legatura ca fostul sot nu ma lasa sa vad copilul pana la hotararea definitiva si irevocabila si se foloseste de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala pt. vizitare minor taticul taticul In conditiile in care am fost nevoit sa incep divortul, si am avut prima infatisare, vreau sa intreb daca este oportun sa cer ordonanta presedentiala ... (vezi toată discuția)
Se poate lua copilul minor de catre tata pana la definitivarea divortului ? cristi_darius cristi_darius buna seara va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare ? pot lua copilul de la mama pana la definitivarea divortului , mentionez domicilul ... (vezi toată discuția)