avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare AGA in situatia cintractelr de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare AGA in situatia cintractelr de vanzare

Buna ziua,
Un SRL doreste sa cumpere un imobil de la o Societetate Cooperativa, care are o hotarare AGA incheiata la data de 30.03.2017, in care se hotaraste printre altele si vanzarea imobilului din speta, dar care nu mentioneaza care dintre cei 4 administratori va semna contractul. Contractul de vanzare se doreste a se incheia in luna martie 2020. Este suficienta hotararea AGA din 2017 sau este necesara o alta hotarare din 2020 pentru ca actul de vanzare sa nu fie afectat? Daca notarul este de acod sa incheie actele in aceasta varianta, actul de vanzare este valabil incheiat sau exista riscul unui litigiu in viitor?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Mari Baleti , utilizator 11:13, 26 Martie 2020
Hotararea AGA nu are teremen de valabilitate. Practic, cele hotarate raman valabile pana la indeplinire sau pana la revocare. Cata vreme hotararea din 2017 nu a fost revocata printr-o hotarare ulterioara, ea produce efecte deci, chiar daca are o vechime de aproape 3 ani, nu ar trebui sa aveti probleme la incheierea contractului din acest motiv.
Daca nu a fost desemnat un administrator anume pentru a semna contractul de vanzare, atunci se aplica prevederile actului constitutiv privind reprezentarea societatii. Deci, daca administratorii au puteri depline si nu sunt tinuti sa semneze impreuna prin actul constitutiv, oricare dintre ei va putea reprezenta societatea la incheierea contractului de vanzare.
Acestea fiind spuse, evident, pentru inlaturarea oricaror dubii, ar fi de preferat o hotarare AGA mai recenta.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga persoana juridica Butterfly2014 Butterfly2014 Buna ziua! La o cesiune de părți sociale către o persoană juridică străină, la ORC mi s-a solicitat hotărâre AGA din partea societății ... (vezi toată discuția)
Patrimoniul firmei alexani alexani daca un imobil a fost achizitionat pe firma adica a intrat in patrimoniul firmei,cum poate fii cumparat de catre o persoana fizica ? (vezi toată discuția)
Limitele hotararii aga ptr srl Florycel2009 Florycel2009 Se poate prin hotararea AGA sa fie imputernicita o persoana dinafara SRL-ului sa cumpere un teren pentru societate?Multumesc. (vezi toată discuția)