avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Hotarare AGA persoana juridica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Hotarare AGA persoana juridica

Buna ziua!
La o cesiune de părți sociale către o persoană juridică străină, la ORC mi s-a solicitat hotărâre AGA din partea societății străine. Ce anume ar trebui să conțină concret o asemenea hotărâre, există o formulă anume?
Totodată, la înființarea unei SRL de către o societate străină, bănuiesc că se va solicita la fel hotărâre AGA din partea străinilor, ce trebuie să conțină?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Butterfly2014 , utilizator 22:44, 20 Martie 2014
In principal, AGA societatii comerciale care va deveni asociat intr- alta societate comerciala se pronunta cu privire la:
1. Hotaraste preluarea intregului sau, dupa caz, a unei parti din capital social al SC____ cu sediul social in ___, cu J ___, cod fiscal____. Ca urmare a cesiunii, societatea va primi cele ____ parti sociale la valoarea nominala precizata in actul constitutiv al SC_____ de ____ lei fiecare, reprezentand un aport la capitalul social in numerar, integral varsat, in valoare totala de ____ lei, echivalent a ___ Eur, respectiv ___% din capitalul social al SC ____, ntelegand prin aceasta sa isi asume calitatea de asociat in cadrul SC ___ in conditiile actelor de sonstituire ale acesteia.
Daca este cazul, mai puteti insera urmatoarele:
2. Hotaraste revocarea administratorului SC ___, Domnul ____, si numirea unui nou administrtor in persoana domnului ____ (cu toate datele de identificare)
3. Aproba imputernicirea Domnului _____ (cu toate datele de identificare), pentru a reprezenta societatea in fata oficiului registrului comertului, a bancilor, a notarului public pentru a semna actul constitutiv al SC ___, declaratia de cazier fiscal, judiciar si a oricaror altor documente necesare ina cest sens.

In cazul in care o societate straina doreste sa devina asociat intr-o societate comerciala romana nou infiintata, pe langa hotarare aga mai este nevoie si de certificat de bonitate fiscala si certificat constatator.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
juridic dana, utilizator
Multumesc mult pentru ajutor!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune actiuni catre o pj din olanda adinaadina adinaadina Am urmatoarea speta: SC X SA are 2 asociati: o persoana fizica si una juridica. PF vrea sa cesioneze toate actiunile sale la o societate din Olanda ([i]de fapt ... (vezi toată discuția)
Cedare sau demisie din postura de asociat/administrator de srl? Trasor Media Trasor Media As dori sa renunt, pe cale amiabila, la tot ce tine de participarea mea la un srl unde sunt asociat/administrator, cu inca doua persoane. Din punct de vedere ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin cooptare de asociati - formalitati, acte necesare curiosulcuriosilor curiosulcuriosilor Buna seara. Am urmatoarea speta. Am infiintat un srl de curand cu un asociat unic si un administrator ambii persoane fizice si cetateni romani. Acum se ... (vezi toată discuția)