avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Conditii de recuperare a sumelor cheltuite pentru ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Conditii de recuperare a sumelor cheltuite pentru zilele libere acordate parintilor cu copii pana in 12 ani

Pe langa langa cererea angajatului si documentele doveditoare (declaratie pe propria raspundere de la sot/sotie si copie certificat nastere copil), este necesar si declaratia pe proprie raspundere a angajatorului ca i-au scazut veniturile cu cel putin 25% in luna in care s-au luat aceste zile libere, fata de media realizata in lunile ianuarie si februarie a.c.?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:47, 26 Martie 2020
Pentru decontarea sumelor pentru plata indemnizației, angajatorul va depune cerere la agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București în a cărei rază teritorială își desfășoară activitatea angajatorul sau sucursala/punctul de lucru al acestuia, după caz.
Cererea va fi însoțită de următoarele documente:
a) lista angajaților care au beneficiat de zilele libere, precum și indemnizația acordată pe această perioadă;
b) copii de pe statele de plată din care să reiasă acordarea indemnizației;
c) declarația pe propria răspundere a reprezentantului legal al angajatorului prin care se atestă că lista prevăzută la lit. a) conține persoanele care îndeplinesc condițiile reglementate la art. 2 alin. (2) din Legea nr. 19/2020; modelul declarației este aprobat prin ordin al președintelui Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I;
d) dovada plății contribuțiilor și impozitelor aferente lunii în care s-a plătit indemnizația.

Cererea va fi datată și semnată de reprezentantul legal și va conține obligatoriu următoarele elemente:
a) datele de identificare ale angajatorului, inclusiv adresa de e-mail;
b) contul bancar;
c) numele reprezentantului legal al angajatorului;
d) suma totală solicitată;
e) numărul angajaților pentru care s-a solicitat suma.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pentru somajul tehnic serban nina serban nina Buna ziua! Puteti sa ne ajutati cu un model de declaratie si un model de cerere pentru somajul tehnic? Multumim! (vezi toată discuția)
Depunere acte pentru somaj tehnic eugenaurelpopescu@yahoo.ro eugenaurelpopescu@yahoo.ro Pt.a intra angajatii in somaj tehnic societatea trebuie sa depuna la somaj pe langa celelalte acte si certificat ISU ? (vezi toată discuția)
Salariatul va lua indemnizația de șomaj de la ajofm ? sau de la angajator ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Conform art. XII. Alin. (1) din OUG 30/2020, in vederea acordarii sumelor necesare platii indemnizatiei prevazute la art. XI alin. ... (vezi toată discuția)