avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare

buna ziua! o intrebare am si eu va rog se poate retrage plangerea de delapidare chiar daca a fost facut in luna august 2009?dosarul inca nu a ajuns la parchet. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:36, 14 Decembrie 2009
Nu din pacate in cazul delapidarii nu este incidenta retragerea plangerii prealabile. Ca atare, ca si in cazul furtului, cercetarile vor conttinua .
Astfel cum arata si d-na consilier,in cazul infractiunii de delapidare,despre care faceti vorbire,nu exista posibilitatea retragerii plangerii,urmarirea penala desfasurandu-se din oficiu in continuare,chiar daca o o eventuala persoana care s-ar fi plans impotriva dvs.pe acest aspect si-ar retrage plangerea.
Urmarirea penala va continua pana la stabilirea cu exactitate a unei eventuale fapte , a circumstantelor in care aceasta s-a produs si a unor eventuale culpabilitati.
Cel mai indicat ar fi sa apelati la serviciile de specialitate a unui avocat pentru a va consilia si a va face apararile in fata organelor abilitate
Retragerea plangerii p o a t e avea efect in ce priveste individualizarea pedepsei daca se va ajunge pe instanta, sau daca nu se va ajunge cu siguranta va fi avuta in vedere de parchet in cursul urmaririi penale.
perfect de acord cu "adrian" , ciudat este faptul ca dosarul nu a trecut si pe la parchet inca....... din august....
in cazul in care prejudiciul (5000 lei) a fost recuperat integral, este posibil ca persoana respectiva sa scape de inchisoare? adica sa primeasca ceva cu suspendare?

Alte discuții în legătură

Acuzat de delapidare codreanuv2 codreanuv2 Am lucrat la pariuri si am pariat o suma de bani in timpul programului de lucru(16000 de ron) cei de acolo mau concediat mau pus sa dau declaratie si am facut ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii de furt opreste procesul penal? teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema.O cunostinta de a mea a lucrat intr-o Institutie bancara si a furat niste bani.Totul s-a intamplat in 4 ... (vezi toată discuția)
Delapidare packardbell packardbell Problema sta in felul urmator : In aceasta iarna am scos bani din contul unei persoane cu buletinul ei . momentan nu stiu care sunt acuzatiile pentru ca nu am ... (vezi toată discuția)