avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua,
sotul meu lucreaza la o firma de curierat in Bucuresti. Sufera de astm bronsic cu tratament permanent. Doctorul de familie i-a eliberat o adeverinta in care se precizeaza ca sufera de o boala cronica si ca se recomanda izolarea la domiciliu pe prioada pandemiei de Covid-19.
Cei de la Resurse Umane spun ca trebuie anuntat DSP-ul si ca doctorul de familie ii poate elibera un concediu medical pentru 14 zile.
In situatia in care pandemia nu se va termina in 14 zile, care este procedura legala prin care poate ramane izolat la domiciliu, fara a fi concediat?
Cu cine ar trebui sa luam legatura in acesta situatie si a cui este responsabilitatea de a-l proteja( statul/ firma)?
Cu pretuire,
Alexandra Rusu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:56, 28 Martie 2020
I se poate prelungi durata concediului medical.
Cine poate prelungi concediul medical,doctorul de familie, pneumologul sau DSP-ul?
Pneumologul(angajat la stat)a spus ca nu el trebuie sa elibereze concediu medical,ci DSP-ul trebuie sa il ia in evidenta si sa ii elibereze o adeverinta.



Cornel Vasile a scris:

I se poate prelungi durata concediului medical.

COMUNICAT - Noi reglementări privind modul de acordare a concediilor medicale
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unei persoane infectate covid (confirmate cu pcr) care ... benji2018 benji2018 In cazul unei persoane infectate COVID (confirmate cu PCR) care trebuie sa se intoarca la serviciu dupa cele 14 zile, tinand seama ca prevederile legale se ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna & covid 19 Eusunntbabas Eusunntbabas Concediu de odihna & Covid 19 Buna ziua! Am nevoie de un raspuns urgent de la dumneavoastra!! Sunt instructor de educatie, lucrez cu DGASPC. Astazi s-au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua care este situatia unui angajat aflat 14 zile in izolare ... steef steef Buna ziua Care este situatia unui angajat aflat 14 zile in izolare din cauza covid-19? Este platit normal,este in concediu medical,este in concediu fara ... (vezi toată discuția)