avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizație+salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizație+salariu

Bună ziua! Pe lângă salariu in zilele libere de la stat majorarea care este scrisă în legea 19/2020 este valabilă pentru toți părinții? Adică se dau bani în plus la salariu sau se taie cu 75%?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 26 Martie 2020
Nu este valabila pentru toti parintii.

Legea nr.19/2020
Art. 3^1
(1) Personalul prevăzut la art. 32 alin. (1) din anexa nr. 1 la Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României are dreptul la o majorare acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite, în cuantumul prevăzut la art. 3 alin. (1), corespunzător numărului de zile lucrătoare din perioada stării de urgență în situația în care celălalt părinte nu beneficiază de drepturile prevăzute la art. 1 sau în prezentul articol.(2) Pentru personalul din Sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, majorarea prevăzută la alin. (1) se suportă din bugetul de stat.(3) Pentru personalul instituțiilor și autorităților publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, majorarea prevăzută la alin. (1) nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare.
...

In speta,este vorba despre angajații sistemului național de apărare, angajaților din penitenciare, personalului din unitățile sanitare publice și altor categorii stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne, al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri, și al ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare 75% situatii de urgenta tcera74 tcera74 Cum poate beneficia un salariat părinte de majorare salarială de 75% pt perioada cît copilul de 5 ani sta acasa ,pt ca este închisă grădinița, Mentionez ... (vezi toată discuția)
Majorare salariala _ stare de urgenta volvera volvera Buna ziua ! Cat reprezinta majorarea salariala acordata parintelui pentru supraveghere copil in peroada de stare de urgenta ? (vezi toată discuția)
75 % mărire salariu compensare zile libere Elena@78 Elena@78 Buna seara, cum se beneficiază de aceasta mărire salariata în următoarea speța : Suntem părinții a doi copii , am divorțat, tatăl s-a recăsătorit ... (vezi toată discuția)