Buna Ziua!
Ma numesc Stoian Petronela si ma confrunt cu o destul de stressanta problema,si anume: Am facut in 12/10/2006 un contract de credit de consum la TBI Credit ,suma contractata fiind de 4.800 RON pe un termen de 5 ani,suma totala de rambursat fiind de 11.000 RON,cu o rata lunara de174 RON .Incepand din OCTOMBRIE 2009 am ramas fara loc de munca si am ajuns somer cu o indemnizatie de 488 RON pe luna, nu am mai putut achita integral ci doar partial ratele ,lucru pe care l-am adus la cunostinta celor de la TBI, verbal si prin scris cu copii de pe carnet si talonul de somaj , rugandu-i practic sa imi faca o reesalonare,o scadere sau o amanare temporara a platii ratelor,pana la revenirea mea la o stare financiara mai buna.In schimb am primit amenintari prin telefon si somatii care ma obliga sa RAMBURSEZ INTREAGA CONTRAVALOARE A CREDITULUI:O,in caz contrar spunindu-mi ca nu stiu ce se va intampla,daca nu achit suma pretinsa de ei!Intre timp am facut eforturi sa achit o parte din restante ca sa dau dovada de buna-credinta,nu de rau-platnic. Eu am 2 minori in intretinere,iar sotul se afla in plata indemnizatiei pt cresterea unui copil,avand si el la randul lui credite la alte banci.Ieri ,10/12/2009 am fost sunata de un angajat de la TBI si am fost facuta mincinoasa,ca nu sunt de fapt in somaj,ca nu au primit niciun fel de acte doveditoare de la mine si mi-a vorbit pe un ton foarte ridicat,practic a tipat la mine,nelasandu-ma macar sa ii explic care este adevarul,iar dupa ce am retrimis actele pe alta adresa de e-mail,si i-am spus ca il dau in judecata pt comportamenul sau si al colegilor sai,m-a sunat sa-mi spuna ca a primit actele si macar sa achit suma de 4400 Ron pana pe data de 14/12/2009.Ce drepturi as avea de care sa ma folosesc si sa reusesc sa obtin o scadere temporara a sumei de plata, pana imi revin cu banii,si sa scap de amenintarile care au devenit zilnice?
Va multumesc mult si astept un raspuns.
Nu ati avut giranti ? Pobabil ca vor fi executati girantii.Sincer , nu vad ce cale de rezolvare ati avea , dacat un alt credit mai avantajos de la o banca , ca sa scapati de cei de la TBI Credit.
incercati cu o reclamatie la anpc, poate se vor mai linisti... de asemenea, formulati inscris cererea de rescadentare sau perioada de gratie la care sa atasati copii xerox dupa documente justificative ale situatiei financiare ale familiei care sa o transmiteti prin scrisoare cu valoare declarata si confirmare de primire (sa aveti dovada transmiterii si a continutului plicului).
nu prea au ce sa va faca, decat sa va ameninte deocamdata in situatia dvs#-o, o refinantare la o alta banca nu cred ca este posibila in situatia in care sunteti deja in somaj:O