avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Investitie din partea Romaniei pentru cercetare ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Investitie din partea Romaniei pentru cercetare stiintifica în scopul obtinerii unui vaccin împotriva COVID - 19?

Dr. Virgil Păunescu susține că în cca 1 luna România ar putea avea un vaccin împotriva COVID 19 doar ca sunt costuri ridicate pentru România.

[ link extern ] /

In acelasi timp, alți cercetatori fac studii pentru un vaccin având la bază vaccinul BCR .

Dr. Virgil Păunescu susține că a fost contactat si de China si SUA care ar achita ei costurile dar în acest caz vaccinul nu ar mai fi al României ci ă țării care face investiția.

In domeniul cercetării științifice exista si riscul sa nu se ajunga la rezultatul scontat si sa se piardă banii dați pe cercetare, adică sa fie o investitie fără rezultat.

Ma gandesc si la o varianta în care să investească doua tari si sa aiba drepturi egale cu privire la vaccinul împotriva COVID 19, fără a conta cota de contribuție în bani.In acest caz, riscul de eșuare în privința rezultatului scontat nu ar mai constitui o pierdere atat de mare pentru România.
In acest mod vom.fi acoperiți si vom avea vaccinul daca rezultatul va fi favorabil si vom.avea beneficii din export, fiind si mai ieftin vaccinul daca il producem noi.

Avem nevoie de foarte multi bani pentru echipamentele de protecție a medicilor.Numai pentru spitalul Matei Bals costul este de 11 milioane de lei pe lună si nu se stie pentru cate luni vor fi necesare aceste echipamente de protecție.

Ce părere aveti, cum apreciati ca ar trebui procedat?
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:05, 28 Martie 2020
Eu apreciez opinia dvs. pentru ca tocmai din acest motiv am deschis această discuție dar avansați nu prea sunt nici unii.
Pe de altă parte, cercetarea stiintica pe această specializare este necesară pentru ca fiecare studiază intr-un fel si poate ajuta si pentru alți viruși care vor apărea ulterior.
Topirea ghetarilor si încălzirea globală va reactiva si alti viruși.
Orice mică eroare poate duce către o rezolvare ulterioară a unor alte epidemii sau pandemie chiar daca nu se ajunge la un rezultat acum.
Deci, orice cercetare poate ajuta acum sau în viitor.

Cat priveste capacitatea României sunt de acord cu dvs.
De aceea am avansat ideea de a se colabora cu un alt stat care își permite să finanțeze dar în condițiile în care si Romania sa fie parte contractanta la obținerea vaccinului.

Stiu ca de abia au început să rezolve provizoriu problema cu echipamentele de.protectie si tocmai de aceea spuneam ca un vaccin poate fi mai economic decat un consum de echipamente pe.o.durata îndelungată.
România nu va face fata la o perioadă îndelungată și va ceda...
11 milioane de lei costa doar echipamentele pentru spitalul Matei Bals pentru o lună.

Eu am avansat chiar ideea ca romanii sa dea 1 leu macar si la 11 milioane de români pe lună care ar dona un leu ar rezista o lună un spital...
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri concrete de protectie impotriva conoravirusului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Necesitatea de a se face una sau mai multe fabrici in Romania care sa produca masti si viziere de protectie ( de genul celor care au jandarmii ) impotriva ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)
Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)