avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Este legal desfinarea postului pe timpul starii de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Este legal desfinarea postului pe timpul starii de urgenta?

Ieri am primit un preaviz de concediere de la compania mea precum postul meu se restructureaza.
Se poate sa.mi spuneti daca este legal sa se faca acest lucru pe timpul starii de urgenta? Se impunea mai degraba somajul tehnic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:42, 27 Martie 2020
Este dreptul angajatorului să dispună fie suspendarea contractului de muncă (prin trimiterea în șomaj tehnic a angajatului ori reducerea perioadei de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână), fie restructurarea postului (concedierea individuală), pe motive temeinice (probabil că sunt cele de natură economică cele invocate de angajator), cu respectarea termenului de preaviz, minim 20 de zile lucrătoare, și plata la zi a tuturor sumelor de bani cu titlu de venituri salariale (salariul de bază, sporuri, compensarea în bani a zilelor de concediu de odihnă neefectuate etc.), precum și compensații (salarii compensatorii) - dacă prin contractul colectiv la nivel de ramură/unitate se prevăd sau prin contractul individual de muncă.
Concedierea salariatilor pe durata starii de urgenta nu se afla printre situatiile in care Codul Muncii interzice asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj Rebeckah Rebeckah Buna ziua, beneficiez de indemnizatia de somaj daca: -sunt in perioada de preaviz, postul pe care lucrez se restructureaza? -mentionez ca lucrez la aceasta ... (vezi toată discuția)
Desfintarea locului de munca adle adle Buna ziua, In cazul in care mi se reduce locul de munca(reducere de personal)cu preaviz de 15 zile. Trebuie sa fiu prezenta 8 ore/ zi la munca? Va ... (vezi toată discuția)
Acordarea de salarii compensatorii ramona800 ramona800 am fost anuntata de catre managerul meu verbal ca aceasta luna este ultima in care voi lucra aici deoarece se restructureaza postul meu. posibilitatile de ... (vezi toată discuția)