avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic covid-19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic covid-19

Buna ziua.
In speranta ca cineva va reusi sa ma lamureasca si pe mine in privinta situatiei in care ma aflu momentan,am decis sa formulez o intrebare pe acest forum.
Despre ce este vorba.
Sunt angajat intr-o firma producatoare de tamplarie gen pvc pe postul de consultant vanzari.
Acum o saptamana in urma,sa luat decizia ca cei din care sunt la vanzari si nu fac parte din echipa de productie sa isi desfasuare activitatea de acasa,asta cu speranta ca situatia in care ne aflam la ora actuala cu acest virus se va remedia in cel mai scurt timp in caz contrar daca va dura mai mult de o luna sau doua in cele din urma sa fim trimisi in concediu tehnic.
Ieri primesc un telefon de la angajator in care imi propune daca sunt de acord ca de saptamana vitoare sa imi schimbe contractul de munca cel cu norma intreaga in unul de 2 ore si asta din cauza ca momentan nu are cum sa ne trimita in somaj tehnic pe motiv ca mai are de comenzi de onorat si de incasat sume mari de la colaboratori deci se rezulta ca are posibilitatea de a isi plati in continuare toti angajatii.
Problema e ca nu stiu ce decizie sa iau in favoarea mea,sa accept propunerea facuta de angajator si sa semnez noul contract sau sa refuz?
Ma gandesc ca daca accept peste o luna sau doua daca situatia actuala nu isi revine la normal va fi nevoit din lipsa de comenzi sa sisteze toata activitatea si sa trimita toata lumea in somaj tehnic.
Deci eu cu noul contract de numai 2 ore banuiesc ca voi avea un salar brut destul de mic gen min 500 ron din cate am inteles si atunci va trebui sa iau doar 75% din cei 500 ceea ce nu este convenabil pentru mine.
Sper ca cineva sa ma poata lamuri si pe mine privind situatia in care ma aflu si ce decizie sa iau.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Șomaj tehnic dritaS dritaS Sunt angajat la o firma de publicitate, beneficiar Kaufland, Am fost concediat (concediu fără plată) datorită Corina virusului, fara posibilitatea de ... (vezi toată discuția)
Asoc. de propr. -pasi de urmat pt schimbare tamplarie existenta DanutMihalache DanutMihalache Buna ziua... As dori sa aflu ce pasi trebuie urmati in cadru asociatiei de proprietari si in care situatie pt schimbarea tamplariei existente(metal) cu una ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Jonas1 Jonas1 Bună ziua, Eu in momentul de față sunt in concediu de maternitate și zilele astea firma la care am fost angajata a sistat activitatea din cauza noului ... (vezi toată discuția)