avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reziliere antecontract apartament
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reziliere antecontract apartament

Bună ziua,

În data de 31.03.2020 am termen de finalizare a aparamentului pentru care am semnat un precontract. Însă evaluatorul a venit și a constatat că nu există electricitate, iar in discutiile cu dezvoltatorul am aflat ca va mai dura ceva până se va face reacordarea la electricitate, la acest moment fiind inca santier in bloc. De asemenea. dezvoltatorul ne obligă sa semnăm cu contractul de vânzare - cumpărare un contract cu o firma de administratie si management aleasă de el care are un preț mult mai mare decât media pieței, acest lucru nu il știam și nici nu l-am semnat la precontract. Întrebarea mea este dacă la 1 aprilie as putea să imi cer banii inapoi pentru ca dezvoltatorul nu a respectat termenul, de asemenea, acest lucru este prevăzut și în contract. Si dacă da, cum mă sfătuiți să fac asta pe căi oficiale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 23:27, 2 Aprilie 2020
Puteti sa faceti o notificare prin care sa anuntati ca nu mai doriti sa mentineti contractul si ca doriti rezilierea lui . Motivele trebuie sa fie pertinente.Este posibil sa aveti clauze contractuale si sa pierdeti anumite sume care pot fi importante. Dezvoltatorul se poate apara cu starea de urgenta instituita. Daca doriti sa ramaneti in continuare ca si cumparator puteti negocia fiecare latura contractuala. In principiu nu va poate obliga sa semnati un contract de administrare atata timp cat nu este dat in folosinta si nici nu este constituita asociatia de proprietari. Nu dezvoltatorul alege cine va administra condominiul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract + avans 7500 euro Cri_maria Cri_maria Buna ! Acum 4 săptămâni am făcut cu dezvoltătorul un precontract plus avans 7500 euro....urmează zilele astea banca sa ofere restul de bani. Ideea este ... (vezi toată discuția)
Apartament fara cotor individual electic damaschin ioana damaschin ioana buna ziua.am cumparat un apartament pe sos nordului si dupa ce am semnat actele eu si vecinii mei am constatat ca nu avem contoare individuALE LA ... (vezi toată discuția)