avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartament fara cotor individual electic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartament fara cotor individual electic

buna ziua.am cumparat un apartament pe sos nordului si dupa ce am semnat actele eu si vecinii mei am constatat ca nu avem contoare individuALE LA electica.firma care ne-a vandut apartamentul a inceput sa factureze catre asociatia de proprietari sume f f f mari(20 ap suma 10000 ron /luna).am inceput sa refuzam plata si ne-au taiat curentul.(ei fiind propritarii unui post trafo de organizare de santier ).
va rugam sa ne spune.ti ce sa facem?
Cel mai recent răspuns: ascee_rp , utilizator 10:55, 1 Octombrie 2010
Daca sunteti constituiti in asociatie de proprietari cum ati incheiat contractul cu operatorul electric,in lipsa contoarelor individuale ?
Ce relatii exista intre firma care a vandut apartamentul si asociatia de proprietari,
astfel incat prima sa poata emite factura electrica pentru a doua?
Daca exista contract incheiat cu operatorul electric ,sesizati oficial conducerea operatorului
In raport de raspunsul acestuia,sesizati oficial OPC
Verificati daca odata cu contractul de vanzare-cumparare sau intre contractele asociatiei este si un contract prin care va "abonati" la curent eletric prin firma care a construit apartamentele. De asemenea, verificati daca prin contractul de V/C s-au transferat si drepturile asupra retelei de energie electrica (sau daca prin contract dezvoltatorul se obliga sa va dea in proprietatea asociatiei reteaua electrica ce e in afara blocului - transformator, firide, etc). S-au mai auzit cazuri in care firma dezvoltatoare e si "distribuitor" de energie electrica, apa, canal, etc, si factureaza la ce pret vor ei.

D-voastra aveti apartamentul intr-un complex de mai multe blocuri, in care terenul "public" - sosele, parcari, spatiu verde, etc - a fost initial al dezvoltatorului ? Daca da, verificati daca ati cumparat cota-parte din acel teren sau dezvotatorul e inca proprietar...

Solutia ar fi sa va constituiti in asociatie de proprietari (daca nu sunteti deja) si apoi sa negociati cu electrica sa va faca contracte individuale - dar, daca nu este o alternativa de cuplare la alt transformator, ramaneti la mana dezvoltatorului sa va vanda transformatorul lui, sau sa cumparati altul.

Oricum, situatia e foarte aiurea; intrebarile de mai sus trebuia sa vi le puneti inainte de a cumpara, nu acum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)
Bloc nou neracordat la curent electric ContSters353462 ContSters353462 Buna ziua. In urma cu un an m-am mutat intr-un bloc nou construit. Dezvoltatorul ne-a dus cu vorba si ne-a convins sa amanam incheierea unui contract ... (vezi toată discuția)