avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj după divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj după divorț

Buna ziua,
Am divorțat de fosta mea soție în iulie 2018, la notar, amiabil. În ceea ce privește împărțirea bunurilor am procedat tot amiabil, astfel: pentru bunurile din casă am lăsat-o să ia tot ce își dorește, restul bunurilor rămase luându-le eu. Fac precizarea ca toate acestea le-am mentionat într-un proces verbal împreună cu fosta mea soție, în prezența a doi martori. În ceea ce privește apartamentul în care locuiam, acesta l-am vândut împreună la câteva luni de la divorț,cumpărătorul plătindu-ne banii în cote egale de 50%, prin contract de vânzare cumpărare în fața notarului. Acest apartament a fost cumpărat prin credit ipotecar în timpul căsătoriei, eu având veniturile majore, cu mult superioare față de fosta mea soție, motiv pentru care creditul a fost aprobat la momentul respectiv (în contract am fost titulari amândoi). Timp de 10 ani am plătit singur rata apartamentului din contul personal de salariu, toate utilitățile, alte rate, etc., fosta soție nefiind implicată deloc în aceste lucruri. La momentul divorțului și ulterior al vânzării, apartamentul era achitat, După aproape 1 an si jumătate, fosta mea soție îmi reproșează că trebuia sa primească mai mult de 50% din valoarea apartamentului, având în vedere că are si copilul cu ea și nevoile sunt mai mari. Eu am alt punct de vedere în sensul că am oferit o soluție amiabila, certă, atâta timp cât plătesc și pensie de întreținere copilului. În plus, eu pot dovedi oricând că am avut venituri cu mult mai mari (prin înscrisuri si martori), ca am plătit ratele si toate utilitățile lunare și consider că eu eram cel îndreptățit să solicit cota parte mai mare procentual din vanzarea apartamentului. În concluzie, la 1 an jumătate de la divorț și dupa ce apartamentul a fost vândut în cote egale, fosta mea soție mai poate să-mi deschidă proces de partaj si sa solicite alti bani? Sau eu pot să fac același lucru? Este posibila aceasta varianta?
Cel mai recent răspuns: mario2006 , utilizator 16:02, 29 Martie 2020
niciunul dintre dvs nu mai are ce face legat de ap.
Buna ziua,
Lasati-o sa deschida ce dosar vrea daca are bani de pierdut.
Nu va primi mai mult decat a primit.
Faptul ca minorul are domiciliu la mama nu inseamna ca ea are dreptul la mai mult de 50%.
Daca va da in judecata atunci va sfatuiesc sa va angajati avocat pentru ca oricum, la sfarsit, tot ea il va plati sub forma cheltuielilor de judecata.
Intrebarea este, nu cumva asta este un motiv sa va faca sa va impacati?
Nu, în niciun caz. Este o persoana care a ajuns la concluzia că îi trebuie bani din ce în ce mai mulți și nu știe de unde să-i ia mai repede...

pentru a raspunde folositi butonul raspunde, nu citeaza, multumesc.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj iulia.dragomir iulia.dragomir Sotul meu impreuna cu fosta lui sotie au cumparat in anul 2008 un apartament cu ajutorul unui credit in cadrul caruia ea este coplatitor. Sotul meu a fost cel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am avut un credit pentru un apartament, bun comun ... elina b elina b Buna ziua, Am avut un credit pentru un apartament, bun comun cu fostul sot. Acesta a fost vandut la licitatie de ANAF la un pret mai mare decat datoria ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj imobil ipotecat malmo malmo buna ziua.doresc si eu sa ma lamureasca cineva asupra unui aspect pentru ca sunt disperata.sunt proaspat divortata...am primit hotararea de divort recent.am 2 ... (vezi toată discuția)