Buna ziua !
Sunt titularul unei Intrprinderi Individuala , desfasor activitate in curtea imobilului unde locuiesc
Am un atelier de reparatii auto autorizat . Recent pe strada unde locuiesc o firma a incaput lucrarile de rebilitara a trotuarului schimband bordura . Constructorul a pus o bordura noua de 27 cm inaltime de la sol , blocand accesul atat in curte cat si in atelier . Am atentionat seful echipei de muncitori sa tina cont de acesul in curte si in atelier , sa puna mai jos bordura asa cum a facut si la vecin . Am fost refuzat categoric si s-a facut de inteles ca trebuie sa platesc in plus ptr. aceasta lucrare . Am aflat de la vecini ca au platit in plus sau au dat bauturi alcoolice sefului de echipa ptr. a avea acces in curte . Am luat legatura cu sefa punctului de lucru care a procedat la fel , mai mult a spus daca nu-mi vad de treaba anunta politia si organelle de control si ma aranjeaza ea pe mine .
In acesta situatie { chiar dac suntem in situatia de urgent } cui pot sa ma adresez , de la cine pot cere despagubiri privind veitul nerealizat pan cand se va remedia situatia , sau paguba pe care am suferit ptr. ca am lasat masina proprietate personala inafara cutii ptr. ca nu am avut cum sa intru in cute si masina a fost zgariata , mai mult am gasit cuciucurile sparte .
Va mutumesc anticipat ptr. raspunsurile dv.
Eventualele despăgubiri daune aduse autoturismului,venitul nerealizat(desi în această perioadă de criză e greu de apreciat daca mai aveați clienti)se pot solicita de la firma de construcții sau de la instirutia care a comandat lucrarea..Oricum puteti incepe o serie de sesizări în scris către instituția respectiva ,Pt a avea dovezi,un proces va dura 1-2 ani .