avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Problema urgenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Problema urgenta

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu cateva sfaturi:
Lucrez la o sala de jocuri noi lucrand 2 zile cate 14 ore pe zi sau si mai mult si cu 2 libere, miercuri si joi adica ieri fiind turele mele, miercuri seara cand am citit contoarele aparatelor mele mi a dat o eroare la un aparat fiind de fata si seful de sala, am stat amandoi sa vedem de unde este eroarea 2 ore si nu am gasit . contoarul intrarilor dadea foarte mult si contoarul iesirilor mai mic decat cel de ieri. Tin sa mentionez ca la aceste aparate nu s-a mai facut o verificare tehnica de foarte mult timp. Lucrez din iunie la dansii si nu mi a dat niciodata asa. A doua zi m-a sunat seful de sala ca inchidem sala si ca verificam. Au venit s-au uitat la aparat si nu dadea bine. Am mers la firma la patron sa vedem de unde este neregula si a luat caiete din urma si a zis ca am gresit eu. Ca pe data de 02 si 06 i-as fi gresiit eu, ceea ce nu e adevarat. apoi a zis ca i-am sustras 110 mil. De unde nu stiu . Si a zis sa platim toti adica eu , seful de sala si colega cu care lucrez.
Mi-a cerut cheile firmei si sa inchidem spatiul. a chemat pe altcineva sa lucreze pe ziua de azi si maine( vineri si sambata) duminica si luni sunt turele mele, dar eu nu stiu cum sa mai vin la munca daca nu am chei. La plecare de la firma patronul m-a intrebat : hai zi draguto ce ai facut cu banii, la care l-am intrebat ce bani? Crede ca i-am sustras eu si ma acuza pe nedrept. L-am intrebat pe seful de sala eu ce fac? mai vin sau nu? si a zis ca vorbim. Va intreb acum poate sa ma dea afara asa? Si daca vin daca imi opreste banii din salariu fara nici un temei? ( noi urmand sa luam pe 15 acum salariiile) tinand cont de faptul ca nici pe 2 luni nu mi-au dat bonurile de masa. Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: lilianaana , utilizator 16:04, 11 Decembrie 2009
Nu va poate opri din salariu fara hoptarare judecatoreasca in acest sens( si asta presupune un proces)
Ca sa va dea afara trebuie sa faca intai o cercetare disciplinara.
Eu zic sa asteptati.Daca nu va da banii faceti reclamatie la ITM sa vina in inspectie.
Si ce fac in contiunuare? Vin la munca dar nu pot nici macar intra, ca nu am chei
ca sa demnstrati ca ati venit la serviciu faceti o instiintare scrisa pe care sa o semneze si niste martori si o comunicati angajatorului.Daca nu vrea sa o primeasca, expediati-o prin posta cu confirmare de primire pe adresa firmei , din contractul de munca.Asta trebuie sa faceti in fiecare zi.Apoi , daca nu se rezolva nimic, facti actiune la Tribunalul din raza caruia domiciliati
Multumesc frumos si o zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune Alexuta24 Alexuta24 Buna ziua,lucrez la o sală de jocuri și în urmă cu vreo 2 luni am sustras suma de 13000 lei,bani pe care i-am dat sotului meu și i-a băgat la aparate in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am fost obligat sa imi dau demisia , a strigat la mine ... 5826327744 5826327744 Buna Ziua.Am fost obligat sa imi dau demisia , a strigat la mine ca sa imi dau demisia ca daca nu oricum ma concediaza si ma poate afecta la urmatorul meu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna CristianMihai2018 CristianMihai2018 Buna seara. Eu lucrez la o firma de parfumuri impreuna cu o alta colega iar programul de lucru este in felul urmator : Luni eu Marti ea Miercuri eu Joi ... (vezi toată discuția)