avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna seara.
Eu lucrez la o firma de parfumuri impreuna cu o alta colega iar programul de lucru este in felul urmator :
Luni eu
Marti ea
Miercuri eu
Joi ea
Vineri ea
Simbata eu
Duminica eu
Iar saptamina viitoare invers
Noi lucram cite 12 ore pe schimb nu 8 ore cit e specificat in contract.
Tin sa mentionez ca protectia muncii nu mi s-a facut si nici medicina muncii, statele de plata sau fluturasele de salariu nu am primit niciodata cu toate ca am solicitat verbal sa mi se elibereze, patronul a montat camere audio video si ma monitorizeaza in permanenta imi asculta convorbirile private este normal asa ceva? Nu ar fi trebuit sa ma anunte ca va instala o camera si nu ar fi normal sa semnez un act cu el cum ca filmarile nu vor fi in scopul lui personal?
Acum mai nou colega a intrat in concediu de odihna iar angajatorul ma obliga ca in zilele mele libere sa vin sa ii tin colegei concediul ca daca nu ma da afara si ca el " nu sta cu magazinul inchis ca sa fac bine sa vin la munca"
Daca ar fi sa ii tin colegei CO ar insemna ca eu sa fiu la munca cite 12 ore pe zi in felul urmator :
Miercuri CO colega
Joi tura mea
Vineri tura mea
Simbata CO colega
Duminica CO colega
Luni tura mea
Marti liber eu
Miercuri tura mea
Intrebarea mea este : ma poate obliga sa ii tin colegei CO? Si daca da conform carui articol?
Daca miine ma duc sa le fac o reclamatie la ITM in care sa relatez toate neregulile as putea sa fac acest pas? avind in vedere ca eu miine ar trebui sa ma duc la munca sa ii tin CO al colegei
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
CristianMihai2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 14 August 2019
Fa sesizare la ITM. Patronul trebuie sa va asigure schimbător in perioada concediului. E treaba lui pe cine angajeaza sau cine tine locul in perioada in care angajatul e in CO. Daca va tineti locul una alteia nu inseamna ca aveti CO, ci doar ca va schimbati turele intre voi, iar patronul trebuie sa va plateasca in afara salariului si banii pentru concediu pe anul in curs
1. Procedura privind modul de acordare a CO ar trebuie sa se regaseasca in Reg. Intern sau intr-un alt document emis la nivel de angajator.

2.
... iar patronul trebuie sa va plateasca in afara salariului si banii pentru concediu pe anul in curs ..


Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna la ture de 12 ore CosminPreda CosminPreda Buna seara. La firma unde muncesc se lucreaza in ture respectiv 12/24 si 12/48.. In situatia in care imi iau 2 ture libere mi se opresc 3 zile din concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si zile libere Dani1993 Dani1993 Este.legal ca angajatorul sa lege zilele de concediu de odihna cu zilele libere care imi reveneau în mod normal ? Dau 1 exemplu,eu lucrez 1 zi 12 ore cu 1 zi ... (vezi toată discuția)
Program munca 12/24 luciffere luciffere Buna ziua. Doresc sa intreb daca este in regula urmatorul program de lucru 12/24, pentru 3 oameni: salariat 1: luni-miercuri-vineri-duminica dupa care liber ... (vezi toată discuția)