avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna si zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna si zile libere

Este.legal ca angajatorul sa lege zilele de concediu de odihna cu zilele libere care imi reveneau în mod normal ? Dau 1 exemplu,eu lucrez 1 zi 12 ore cu 1 zi liberă, 1 weekend full cu 1 liber ,în fiecare vineri lucrez dim sau dupa amiaza ,... sa zicem ca intr o saptamana in mod normal as lucra marți si joi iar luni, miercuri si vineri as avea liber ,dar imi iau concediu de odihna 5 zile ,angatorul imi da concediu 5 zile de luni pana vineri ,adică include si zilele pe care le as avea în mod normal liber, adică eu de fapt as lucra doar marti si joi .Este legal asa ?sau nu ?
Este corect cum procedeaza angajatorul ... dvs solicitati CO pentru o perioada care este continua si nu pe strict pe anumite zile.
Am inteles, imi puteti spune va rog atunci la ce se refera codul muncii unde ,citez , scrie următoarele: "concediu de odihna nu va include sărbătorile legale sau zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă "

Ma gândeam ca normal e ca zilele de concediu Sa fie legate de zilele libere...Nu m am referit la o perioada care nu e continua
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Codul Muncii
art.145
...
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
....
Zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă nu sunt zilele de odihna care iti revin in mod normal?daca as lucra as avea liber luni ,miercuri si vineri ,lucrez doar marti si joi. Dar mi se da concediu de odihna de luni pana vineri ,deși eu oricum aveam liber 3 zile din aceea saptamana daca lucram, nu e normal ca concediul de 5 zile sa se dea atsfel: luni liber ,marți concediu,miercuri liber,joi concediu,vineri liber ,sâmbătă si duminica liber ,luni ,marți si miercuri din saptamana urmatoare concediu, astfel sunt 5 zile de concediu legate cu zilele pe care le aveam liber în mod normal.Mentionez ca eu nu lucrez 5 zile 8 ore pe zi cu weekend liber...o saptamana lucrez marți si joi si 1 saptamana lucrez luni ,miercuri, vineri,sâmbătă, duminică, 12 ore pe zi
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu sabtotat gabriel22 gabriel22 Buna ziua, Lucrez intr-un centru comercial... in care se lucreaza si sambata si duminica mi-am luat concediu 1 saptamana ( 5 zile adica ) exemplu : ... (vezi toată discuția)
Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)
Zile co neacordate corespunzator? IoanaGh IoanaGh Buna ziua, Am o nelamurire in legatura cu acordarea de cateva zile de concediu de catre compania la care lucrez. Programul dupa care lucrez momentan este ... (vezi toată discuția)