avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Intretinere camere video in fabrica/uzina de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Intretinere camere video in fabrica/uzina de catre programator angajat

Buna ziua,
Nepotul meu lucreaza de un an intr-o fabrica, programator cu contract de munca, unde sunt instalate cca. 150 camere video de catreo o firma (nu de fabrica )
Seful departamentului IT l-a pus pe nepotul meu sa asocieze IP-ul la acele camere. Deoarece camerele au tot fost mutate pe linia de productie fara sa se configureze in soft, ele nu functioneaza corect.
Fiind o fabrica cu cca, 1800-2000 angajati a cerut harta cladiri cu un punct unde sunt amplasate. Seful zice ca el le-a bulibasit mai rau decat erau bulibasite deja si sa mearga din sectie in sectie sa verifice unghiul de vizualizare al camerei, sa faca harta si sa le configurez IP-urile in soft. El nu vrea sa mearga prin toate halele si cotloanele fabricii/uzinei din cauza COVID. stie sa le faca, dar nu cred ca intra in fisa lui de post. scrie in fisa ca instaleaza si intretine soft, dar stiu ca camerele video au regim special si nu e scris expres in fisa postului ca intretine camere video, camerele video trebuie sa fie instalate, intretinute de firme acreditate de Politie.
Eu cred ca-l pune abuziv sa faca asta.
Avand in vedere ca seful IT deja a trambitat la el ca le-a bulibasit este posibil sa-i puna in carca ceva ilegal?
Legal poate sa umble la camere, la softul camerelor sau trebuie sa le intretina o firma autorizata de Politie?
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2020
nuc23, utilizator
Cel mai recent răspuns: nuc23 , utilizator 23:05, 1 Aprilie 2020
I-a spus sefului departamentului IT ca nu stie sa le faca si a cerut om de la firma specializata pe sisteme de securitate, autorizata si l-a ajutat pe acel om sa le rezolve.

Eu nu stiu clar daca legal poate sa umble la camere, soft, baza de date, sa fie administrator/utilizator al aplicatiei client sau tot sistemul de supraveghere trebuie sa fie intretinut si accesat numai si numai de catre o firma autorizata de Politie?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
nuc23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supravegherea angajatilor doinitahartagan doinitahartagan Buna seara. Sunt angajata ca agent de securitate la o firma . Obiectivul unde imi desfasor activitatea are camere video. Nu am fost informata de la bun inceput ... (vezi toată discuția)
Sistem supraveghere video Spider06 Spider06 Buna ziua Stiu ca s-a mai discutat pe forum cu privire la sistemele de supraveghere video dar tot nu sunt foarte lamurit. Pe scurt: 1. Firma doreste ... (vezi toată discuția)
Instalare camere video guest1234 guest1234 Buna ziua! am si eu o problema ,nu stiu daca ma pute-ti lamuri dar ototusi incerc,eu sunt it-st la o firma de constructii(stau doar la sediul lor,intretin ... (vezi toată discuția)