Buna ziua,
Sunt divorțat si copilul locuiește împreună cu mama lui. În această perioadă mă conformez stării de urgență și nu am mai vizitat copilul, luând contact cu el prin mijloace de comunicare la distanță. Fosta mea soție mi-a transmis inclusiv prin sms să stau departe de copil în aceasta perioada. Însă, în același timp, ea își primește în casă concubinul care vine la fiecare final de săptămâna de la București. Cum este protejat copilul meu de către mamă in acest fel si care este interesul său superior în aceasta perioadă? Pot face ceva în acest sens astfel încât pe perioada de urgență să nu mai intre în contact cu acea persoană? Este oportun să fac reclamație la Protecția Copilului sau la poliție?
againstPAS
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Scopul prevederilor in cazul starii de urgenta este protejarea sanatatii si evitarea raspandirea virusului COVID 19. Era de asteptat ca anumiti parinti sa profite de situatie pentru a impiedica legaturile dintre celalalt parinte si copil. La fel cum unii speculeaza cu pretul mastilor si al dezinfectantilor, asta fac si unii parinti. La fel cum mama intra in casa cu cumparaturile sau alta persoana care se ocupa de asta, la fel si tatal (daca nu prezinta simptome sau are istoric de calatorii, adica caz suspect de covid) sau mama/copilul nu se afla in autoizolare, nu exista motive pentru ca acel copil sa nu-si vada macar parintele, fie si pentru o perioada scurta. In aceste momente ma asteptam ca macar pentru unii sa se mai schimbe valorile si sa inteleaga ca un copil are nevoie de ambii parinti, ca nu se stie niciodata. Puteti sesiza DGASPC dar nu va asteptati sa primiti ceva de la ei. Nu puteti face nimic legat de prezenta concubinului in casa, tot ce puteti face este legat de prezenta dvs in viata copilului.
Prevederile legale cu privire la motivul deplasarii se aplica ambilor parinti: si anume ambii se pot deplasa pentru ingrijirea copilului. Asa ca nu vad de ce abereaza lumea ca programul de legaturi personale trebuie sa fie doar la distanta. Esti tata si in stare de urgenta si poate mai ales acum! Normal exista situatii ce trebuie analizate de la caz la caz si precum am spus, se va profita de aceasta situatie la maxim.
Întrebarea era alta, dacă are sens sesizarea la Protecția Copilului. Răspunsul este Nu. Nu vor face nimic, mama se va răzbuna pe copil și pana la sfârșitul epidemiei o sa va împiedice comunicarea.
Cum știți ca vine invizita concubinul? Poate locuiește acolo.
Concubinul nu este din localitatea in care are domiciliul fosta soție. Știu de la copilul meu ca vine de vinerea si pleacă duminica. În plus, informația este confirmata de prezența automobilului sau în parcare în toată această perioadă. Vreau sa fiu înțeles corect. Nu ma interesează decât faptul că sunt tată, parinte și vreau să-mi protejez copilul în această perioadă. Am și drepturi nu numai obligații. Am o autoritate părintească pe care trebuie sa mi-o exercit și nu pot face asta fără o autoritate a statului și nu știu cui să mă adresez.
When a scris:
Întrebarea era alta, dacă are sens sesizarea la Protecția Copilului. Răspunsul este Nu. Nu vor face nimic, mama se va răzbuna pe copil și pana la sfârșitul epidemiei o sa va împiedice comunicarea.
Cum știți ca vine invizita concubinul? Poate locuiește acolo.
proastasatului
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate utilizator mario, va intreb, retoric desigur, daca concubinul nu era concubin, ci era sot, si facea naveta la Bucuresti, ce propunere ati fi avut pentru mama, sa divorteze?
Vorbesc oamenii aceia degeaba la tv, este vizibil ca fie nu se intelege, fie nu se doreste a se intelege. S-a vorbit si in dunga de transmiterea comunitara si de izolarea in casa, cu limitarea drastica a iesirilor din domiciliu si deci a contactului cu alte persoane. Nicaieri nu s-a vorbit despre izolarea dintre membri de familie intre ei, pornindu-se de la premiza, dovedita altfel, ca persoanele care gospodaresc impreuna impart aceiasi flora microbiana. Revenirea acasa in fiecare zi a parintelui/membrului de familie care merge la munca, desigur ca reprezinta riscul aducerii virusului de catre acesta in domiciliu si "impartirea" acestuia cu ceilalalti membri de familie. Prin urmare, se poate oare sa nu mai iasa nimeni din casa absolut de loc, timp, de sa zicem, o luna? Desigur nu. Si atunci ce facem? LIMITAM, pe cat posibil, numarul de persoane cu care interactionam si mai ales a contactelor noi si/sau ocazionale.
In raport de aceasta situatie a o numi "razbunare" sau metoda de "a profita" mi se pare cel putin ridicol. Cine isi doreste o astfel de situati si deci un astfel de "profit"?
Cat credeti ca puteti folosi aceasta unica si general valabila a "razbunarii"? Toate mamele vor sa se razbune toata viata lor? Credeti ca nimeni nu are nimic mai bun de facut decat ca ani de zile, luna de luna si zi de zi sa se trezeasca cu gandul "razbunarii"? Credeti ca nu pot exista si alte explicatii, in afara "razbunarii" pentru absenta relationarii cu copilul? desigur nu! UNICA explicatie pe care dvs o gasiti si o promovati e razbunarea. Cat de ridicol! De altfel, sa stiti, ca exista pe lumea asta si persoane prea mici pentru a merita sa te razbuni pe ele. La fel exista si trenuri definitiv pierdute, momente in care trebuie sa accepti ca e prea tarziu sa mai recuperezi timpul pierdut, respectiv nu se mai poate recupera relatia cu copilul, indiferent a cui a fost/este vina acestei situatii.