avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

indemnizatia de crestere a copilului

cum poate benefecia o persoana de indemnizatia de crestere a copilului in cazul in care angajatorul nu a platit cotizatiile obligatrii catre stat?
as dori sa stiu daca in cazul in care o persoana realizeaza venituri si figureaza ca si angajat la financiar in ultimele 12 luni, inaintea nasterii unui copil, iar angajatorul nu a platit cotizatiile salariale obligatorii, poate beneficia acea persoana de indemnizatia de crestere a copilului?
ce solutie ar exista pentru a putea benefecia de aceasta indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: DOAR_NOI , utilizator 12:56, 16 Decembrie 2009
Baza de calcul pentru indemnizatia de crestere a copilului reprezinta veniturile nete realizate de o persoana in ultimile 12 luni anterioare datei nasterii copilului, pentru determinarea acestora angajatorul dvs va elibereaza o adeverinta cu veniturile respective. Din experienta mea, la un agent economic, salariata beneficiaza de indemnizatie cresterea copilului chiar daca angajatorul are contributii restante neachitate. Spre deosebire de concediu medical unde ni se cere sa facem dovada achitarii contributiilor la zi, in acest caz, respectiv stabilirea indemnizatiei crestere copil nu ni s-a solicitat dovada platilor. Va doresc numai bine si sper ca veti beneficia de aceasta indemnizatie, iar bebelusul sa va fie sanatos!
Multmesc mult pentru raspuns. Eu vroiam sa imi platesc conributiile mele ca si angajat, cele de 16%, am inteles ca acelea ar trebui platite acuma pentru a putea benefecia de acea indemnizatie. Va multumesc inca o data.
Prin 16% va referiti probabil la impozitul pe venitul din salarii....dvs NU trebuie sa achitati nimic personal, intrucat atat impozitul pe salarii cat si celelalte contributii CAS, CASS, somaj va sunt oprite din salariul dvs brut prin stopaj la sursa de catre angajatorul dvs, el avand obligatia sa le vireze corespunzator . Nu dvs aveti de plata ci angajatorul. Sarbatori fericite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil stefana_ciuperca stefana_ciuperca Buna ziua, Am intrerupere in munca in ultimele 12 luni de pe 12.01.2015 pana pe 01.04.2015. Totodata am o conventie civila cu incepere din 05.01.2015 pana ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil roxirox roxirox Buna ziua, Sunt insarcinata din mai 2015 si vreau sa stiu daca am dreptul sa primesc indemnizatie crestere copil avand in vedere ca trebuie sa fi realizat ... (vezi toată discuția)
Primesc indemnizatia de crestere copil? Belze Belze Angajatorul nu mi-a platit contributiile catre stat, pe ultimele luni lucrate, iar eu sunt in concediu maternal, de crestere copil. M-au sunat de la primarie, ... (vezi toată discuția)