Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in legatura cu situatia mea.
Firma la care lucrez momentan isi inceteaza activitatea in punctul de lucru din localitatea in care locuiesc eu, incepand cu 24.12.2009 toti angajatii fiind trimisi in somaj. In perioada preavizului eu am ramas insarcinata, avand momentan 1 luna si 3 saptamani de sarcina, data probabila a nasterii fiind 03.08.2010. In ceea ce priveste stagiul de cotizare pentru somaj, ma incadrez pentru o perioada de 6 luni.
In cazul in care nu imi mai gasesc nici un job in perioada imediat urmatoare, pot beneficia de concediu de maternitate, concediu de crestere copil si indemnizatia aferenta? 6 luni de somaj ar insemna ianuarie 2010 - iunie 2010.
De asemenea, ce ma sfatuiti sa ma angajez sau sa intru in somaj? Am o oferta de angajare dar nu le-am spus ca sunt insarcinata iar daca le spun inainte nu stiu ce sansa mai am.
Va multumesc!
1. Daca intrati in somaj pana la 31.12.2009 perioada minima de somaj este de 9 luni (se adauga 3 luni, conform OUG 28/2009).
2. In cazul in care intrati in somaj incercati sa prelungiti somajul cu concedii medicale in asa fel incat sa intrati in concediu de maternitate si in CCC direct din somaj.
3. Daca va angajati in alta parte sa nu cumva sa aveti neplaceri cu angajatorul care o sa afle ca erati deja insarcinata cand v-a angajat.