avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obtinere indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obtinere indemnizatie somaj

Începând cu 1 Dec 2009 mi-am pierdut locul de muncă . Pentru obținerea ajutorului de șomaj mi se solicită , printre altele , o adeverință de la finanțe că nu am altă sursă de venit . Până în 2006 am funcționat ca PFA , perioadă din care am rămas cu 800 RON majorări pentru întârziere la plata TVA . Finanțele refuză eliberarea respectivei adeverințe , condiționînd-o cu plata acelei sume . Întrebarea este dacă e legal să-mi refuze eliberarea adeverintei din acest motiv . Repet , PFA a fost desfiintat in 2006 si nu am alte activitati . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Ardelut , utilizator 12:21, 12 Decembrie 2009
Cred ca e vorba de un functionar de la finante,incercati la seful acestuia si sa va arate cadrul legal in baza caruia refuza eliberarea documentului.
Vă mulțumesc , deci pare o încercare semilegală de a-mi forța mâna , fără un temei legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme primarie anonim_71 anonim_71 Este legal ca angajatul unei Primarii de comuna sa refuze eliberarea adeverintei necesare intocmirii dosarului pt APIA pe motiv ca cetateanul care a ... (vezi toată discuția)
Probleme la schimbarea cartii de identitate cristina_mihaela84 cristina_mihaela84 Buna ziua, In acesta saptamana imi expira cartea de identitate, drept urmare m-am prezentat la primaria comunei unde locuiesc pentru reinoire. Mi s-au cerut ... (vezi toată discuția)
Conditionare eliberare adeverinta venit cyan cyan Stiu ca plata impozitului pe proprietate la administratia fiscala nu este conditionata de achitarea datoriilor. Dar eliberarea unei adeverinte de venit ... (vezi toată discuția)