avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fără preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fără preaviz

Bună ziua,
Aș dori să știu dacă îmi pot depune demisia fără preaviz, pe motiv că nu am protecția muncii făcută și nici nu mi s-a făcut medicina muncii? S-ar putea invoca faptul că eu știind lucrurile astea,era corect să îmi dau demisia de mai mult timp?
Cel mai recent răspuns: LaurLucreția , utilizator 10:09, 5 Aprilie 2020
De jumătate de an. Dar lipsa avizului medical nu e motiv de nulitate absolută? Adică de ce nu pot pleca de pe o zi pe alta, atât timp cât ei nu și-au îndeplinit prevederile din CIM? E scris in contract: drepturi și obligatii privind sănătatea și securitatea în muncă...
Lipsa certificatului medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci, atrage nulitatea contractului individual de munca.

Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor, uar dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.

Retoric : "De jumătate de an".. in acest interval, de ce nu ati ridicat problema "nulitatii c.i.m." ???

Mai sus am mentionat : In speta, puteti demisiona fara preaviz
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Știți care e problema? Acum ,in actualul context, nu mă mai simt in siguranță. Toate afacerile din jur sunt inchise deja de două săptămâni, totul e pustiu, nu am buton de panică așa cum cred că ar trebui. Dacă primesc marfă nu mai am colega care să mă ajute la descărcat....La serviciu vin cu autobuzul, lucru care până recent era ok,dar acum sunt din ce in ce mai rare. Și mai sunt si alte probleme.
Deci ce ar trebui să fac?
In acest caz, demisia nu este o optiune viabila pentru dvs.
Dar care e soluția?

Alte discuții în legătură

Model demisie Adel1985 Adel1985 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un model de,demisie si daca pot trece in demisie si motivul.multumesc (vezi toată discuția)
Cerere de demisie Kukucsi Kukucsi Buna ziua,vag rog sa-ma ajutati cu un model de Cerere demisie .Dupa un ani de concediu fara plata vreau sa demisionez.Va rog sa- ma ajutati cu un model de ... (vezi toată discuția)
Demisie Ghindoc Ghindoc Mă puteți ajuta cum sa specific Intr o demisie faptul că șefa mea îmi baga bani lipsa pe gât și mă face hot (vezi toată discuția)