Buna ziua, ma poate clarifica si pe mine cineva, daca sunt singurl angajat in firma mea, pot benificia de somaj tehnic ?
Specific ca firma a fost infiintata la inceputul lunii martie si din cauza coronavirusului nu am putut incepe activitatea!
Da. Trimiteți declarația pe proprie răspundere și lista cu angajați la Agenția de Ocupare a Forței de Muncă.
Solicitați un Certificat de stare de urgență la Ministerul Economiei, fiindcă vă va fi de folos în viitor, mai ales sub aspectul fiscalității!
In primul rand trebuie sa suspendati contractul individual de munca in conformitate cu art. 52 alin. (1) lit. c) coroborat cu art. 53 alin. (1) din Legea 53 din 2003 - Codul Muncii, sa il inregistrati in ReviSal pe care il depuneti online pe Reges - Inspectia Muncii sau la sediul ITM de care apartineti, daca nu aveti parola ridicata de acolo.
Deabia dupa aceea aveti dreptul sa solicitati de la stat contravaloarea somajului tehnic.
In prezent, transmiteterea REVISAL-ului se face numai online .... Fiecare ITM a pus la dispozitie o adresa de email pentru transmiterea documentelor si a fisierului .rvs.
Dacă eu sunt în șomaj tehnic pana pe 01.06. 2020 și în aceasta perioada am înființat un srl(asociat unic) și vreau sa încep activitatea înainte de terminarea șomajului. Trebuie sa întrerup somajul sau pot beneficia de el pana pe 01.06?