Am o nelamurire. Legea privind acordarea tichetelor este legea 142/1998 actualizata in 2006.
Acum si nelamurirea: Angajatorul meu imi spune ca am maxim 20 de tichete pe luna (desi am gasit ca nr maxim e chiar 31), indiferent ca muncesc 22 de zile. Acum....daca din cele 22 de zile lucratoare ale lunii, imi iau concediu 10, e normal sa primesc 12 (cum mi se pare mie normal si dupa cum inteleg din lege) sau 11 printr-o regula de 3 simpla?
Va multumesc.
Legea 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă
Art. 1. - (1) Salariaţii din cadrul societăţilor comerciale, regiilor autonome şi din sectorul bugetar, precum şi din cadrul unităţilor cooperatiste şi al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, denumite în continuare angajator, pot primi o alocaţie individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă, suportată integral pe costuri de angajator.
(2) Tichetele de masă se acordă în limita prevederilor bugetului de stat sau, după caz, ale bugetelor locale, pentru unităţile din sectorul bugetar, şi în limita bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.
Numarul maxim de tichete inseamna ca mai mult de 1 tichet /zi lucratoare nu se poate acorda.
Numarul de tichete acordate este stabilit de angajator ,dar nu mai mult de 1 tichet/zi lucrata.
Deci nr maxim e stabilit de angajator (si are dreptul sa dea cate ii doreste inimioara),
Dar daca eu muncesc 12 si imi iau concediu 10, e normal sa primesc 12, nu?
Bonuri de masa
Alin thoth
Buna ziua . La firma unde lucrez se dau bonuri de masa si ni sa spus ca daca nu ne ducem sambata la munca o sa ni se opreasca bonurile pe toata saptamana... Au ... (vezi toată discuția)