Buna seara!!! Suntem 20 de angajați care lucram la un hotel de 4*. Din cauza pandemiei s-a inchis locația și suntem in preaviz iar patronul zice ca singura variantă e sa ne bage in somaj, pt ca nu are alte venituri și nu putem beneficia de somaj tehnic. De ce nu putem beneficia de somaj tehnic din moment ce il da statul?? O seara buna!!!
Fiindcă angajatorul dumneavoastră e comod, de-aia nu puteți beneficia de șomaj tehnic (angajatorul este obligat să vă plătească în această perioadă, fie cu indemnizația de șomaj tehnic - atunci preavizul e suspendat - fie cu salariul pentru o normă întreagă 8 0re/zi, timp de 20 zile lucrătoare) . Ce scrie în deciziile pe care le-ați primit?
Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
Altfel spus, pe perioada preavizului beneficiati de salariu .
In acest caz , angajatorul are obligatia:
- sa va plateasca perioada de preaviz;
- la terminarea preavizului sa va inmaneze :adeverinta de vechime, adeverinta de somaj , decizia de incetare a c.i.m.
Demitere dupa ccc
livialina
buna ziua, ieri 03.10.2012 s-a incheiat ccc 2 ani iar astazi 04.10.1012 m-am prezentat sa-mi reiau activitatea dar ...surpriza. Dupa ce am semnat cererea de ... (vezi toată discuția)