avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj

Buna seara!!! Suntem 20 de angajați care lucram la un hotel de 4*. Din cauza pandemiei s-a inchis locația și suntem in preaviz iar patronul zice ca singura variantă e sa ne bage in somaj, pt ca nu are alte venituri și nu putem beneficia de somaj tehnic. De ce nu putem beneficia de somaj tehnic din moment ce il da statul?? O seara buna!!!
Fiindcă angajatorul dumneavoastră e comod, de-aia nu puteți beneficia de șomaj tehnic (angajatorul este obligat să vă plătească în această perioadă, fie cu indemnizația de șomaj tehnic - atunci preavizul e suspendat - fie cu salariul pentru o normă întreagă 8 0re/zi, timp de 20 zile lucrătoare) . Ce scrie în deciziile pe care le-ați primit?
Chiar dacă stăm acasă in preaviz e obligat să ne plătească??? Actele le vom primi cand se termina preavizul.
Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
Altfel spus, pe perioada preavizului beneficiati de salariu .
Ne-a transmis doar ca se face concedierea conform articolului 65 alineatul 1 datorită dificultăților cu care ne confruntăm.
In acest caz , angajatorul are obligatia:
- sa va plateasca perioada de preaviz;
- la terminarea preavizului sa va inmaneze :adeverinta de vechime, adeverinta de somaj , decizia de incetare a c.i.m.

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil si daca exista posibilitatea de a intra in somaj xyz10092010 xyz10092010 tocmai ce am terminat concediul de crestere copil si as dori sa intru in somaj (firma fiind a mamei si nu o sa mai aiba activitate), va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Demitere dupa ccc livialina livialina buna ziua, ieri 03.10.2012 s-a incheiat ccc 2 ani iar astazi 04.10.1012 m-am prezentat sa-mi reiau activitatea dar ...surpriza. Dupa ce am semnat cererea de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa ccc marcigr8 marcigr8 Acum sunt in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsa de pana la doi ani (pana 16 aprilie) ,cu contractul de munca suspendat si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)