avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic

Incepind cu 01.04.2020 se pot depune la ajofm cererile pt somajul tehnic al angajatilor.
Pentru a depune cererile aferente perioadei 16-31 martie trebuia ca angajatii sa fi fost trecuti in somaj tennic la 16 martie sau daca au fost trecuti in somaj tehnic incepind cu 19 martie cererea se depune pentru perioada 19-31 martie?
Se pot trece in somaj tehnic retroactiv ,acum,incepind cu 16 martie ?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 1 Aprilie 2020
Nu conteaza daca i-ati trecut cu 16 sau cu 19 ... puteti depune cererea
Eu am inteles din declaratiile min.Violeta Alexandru ca la data la care se solicita somajul tehnic pentru angajati,acestia trebuie sa figureze in revisal cu contractul de munca suspendat conf.art.52 lit.c(somaj tehnic).
Eu nu am facut acest lucru pina acum.
Pot sa mai iau somajul tehnic pt angajati pentru perioada 16-31 martie?
Nu i-am trecut pina in prezent in somaj tehnic.O pot face acum?Cu ce data?O pot face retroactiv cu data de 16 martie?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
steef, utilizator
Nu va pot sfatui sa incalcati legea ... transmiterea cu intarziere a suspendarii c.i.m. poate sa va afecteze acordarea sumelor , in opinia mea (rezultata in urma unei discutii cu cineva de la ajofm)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic incepand cu 02.04.2020 ematoni ematoni Buna ziua, Daca decidem sa trecem de astzi o parte din angajati in somaj tehnic datorita scaderii veniturilor datorita impactului COVID 19 cand trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Conform legii 298/24.12.2020 care modifica codul muncii: "(19) ... office@fincontablupea.ro office@fincontablupea.ro Conform Legii 298/24.12.2020 care modifica Codul muncii: \"(19) Angajatorii nu pot desfiinţa locurile de muncă ocupate de persoanele ale căror contracte ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic mitrofan emilia mitrofan emilia Buna dimineata. Va rog sama ajutati cu o situatie: se mai poate da in somaj tehnic retroactiv - din 15.03.2020? Daca da ce trebuie sa fac? Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)