avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Telemunca in strainatate
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Telemunca in strainatate

Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie exceptionala, aceea ca, in contextul Covid-19, compania unde lucrez ne-a impus, legal desigur, sa lucram de acasa. In data de 11 martie, data in care s-a decis instituirea télétravail-ului in mod exceptional 5 zile pe saptamana, am trimis un mail standard, in care imi dau acordul ptr prestarea muncii la domiciliu. In data de 14 martie am plecat intr-o alta tara din UE, in scop familial, prietenul meu fiind stabilit acolo, urmand sa ma intorc in zilele urmatoare, dar in situatia pandemiei am decis sa lucrez de acolo, in speranta ca lucrurile se vor calma curand si sa nu ma expun nici pe mine, nici pe altii, la alte riscuri. mi-am desfasurat activitatea ca si cum as fi fost la adresa de domiciliu, am respectat bineinteles toate restrictiile legale, dar nu am declarat ca in contextul acesta special, intre timp tara respectiva a devenit zona rosie si nu am putut sa ma mai intorc in Romania la adresa de domiciliu. In momentul in care a trebuit sa prelungim contractul de télétravail am declarat acest lucru, si motivele pentru care am decis sa-mi desfasor activitatea de acolo, Resursa umana imi imputa acest lucru, ca ar fi trebuit sa declar adresa de la bun inceput, ceea ce este adevarat, dar stiind ca telemunca poate fi prestata de oriunde la momentul acela am considerat ca nu este nevoie sa precizez acest aspect, mai mult de atat, in situatia data, unde télétravailul se prelungeste pe toata durata lunii aprilie, am facut cerere si declaratie pe proprie raspundere ca doresc sa lucrez de aici in urmatoarea luna, compania raspunzandu-mi ca nu imi este permis, ca pot fi si cercetata disciplinar si pana reusesc sa ma intorc in tara sa imi iau zile de concediu de odihna sau fara plata. Mentionez ca profesia pe care o desfasor este una usor pretabila la télétravail, si am respectat 100% fisa postului. Intrebarea mea este: este normal ca in contextul dat, cu 6 ordonante de urgenta in Romania, si situatia actuala din lume, sa mi se impuna sa lucrez de acasa, de la adresa de domiciliu? Care sunt sanctiunile la care as fi expusa, in cazul in care demareaza procedura de cercetare disciplinara?
Sunt nevoita sa ma intorc in tara, strict pentru asta.
Va multumesc si astept un raspuns!

Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
ioana.rb, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 14:00, 1 Aprilie 2020
Din moment ce nu precizați profesia și domeniul de activitate, nu stăm să ghicim răspunsuri pe variante. Avem și noi timpul limitat. Nu este exclus să aveți restricții pe linia gestionării informațiilor de serviciu.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
Ionica Porumbel, Consultant in arhivarea documentelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut cetatean roman in elvetia GEORGE STAHIESCU GEORGE STAHIESCU Buna ziua, Ma confrunt cu o probleme extrem de delicata, zic eu, fiind si extrem de dezorientata...ma aflu in Elvetia, am venit acum 7 luni cu un contract ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara deathkiss deathkiss Buna, am si eu cateva nelamuriri in privinta cercetarii disciplinare la care am fost supus. In consecinta va relatez pe scurt ce se intampla - in data de ... (vezi toată discuția)
Veniturile salariale obtinute in strainatate se impoziteaza ? kessnic kessnic Buna ziua, va adresez o intrebare privind urmatoarea situatie: am contract de munca cu o companie externa, imi desfasor activitatea in strainatate, dar am ... (vezi toată discuția)