avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna, am si eu cateva nelamuriri in privinta cercetarii disciplinare la care am fost supus. In consecinta va relatez pe scurt ce se intampla - in data de 10.05.2010 angajatorul ia la cunostiinta de abaterile disciplinare; in data de 13.05.2010 (joi) primesc convocarea pentru cercetare disciplinara care se va efectua in data de 18.05.2010 (marti); ajung acolo, se face cercetarea, se semneaza procesul verbal ( eu am specificat ca nu sunt de acord cu cele mentionate), obtin un termen de a raspunde acuzelor pana pe data de 25.05.2010, si plec la lucru; in data de 8.06.2010 primesc o adresa din partea angajatorului cum ca activitatea mea este suspendata temporar pana la solutionarea cazului, dar cu specificatia ca-mi voi desfasura activitatea in orasul de domiciliu (am 8 judete arondate) si orasul meu de domiciliu nu este cel in care ei vor sa-mi desfasor activitatea (este o conuma apropiata acelui oras).
Ce nereguli observati voi in cele mentionate, asta in conformitate cu reglementarile legii, si ce as putea face?
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
deathkiss, utilizator
Cel mai recent răspuns: deathkiss , utilizator 14:45, 14 Iunie 2010
1. Se suspenda CIM si nu activitatea(nu desfasurati astfel niciun fel de activitate).
2. Suspendarea CIM opereaza legal numai pe durata cercetarii, odata cu inceperea acesteia.

1. Mie mi s-a suspendat activitatea, dar prina adresa trimisa de HR mi se specifica, ca imi voi desfasura activitatea in urmatoarea perioada in orasul de domiciliu.
2. Suspendarea temporara a activitatii a survenit cu o saptamana inainte de o sedinta importanta la care trebuia sa particip si nu dupa cercetarea disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara deathkiss deathkiss Buna, am si eu cateva neclaritati referitoare la ceea ce se intampla la actualul meu job. Descrierea sumara a situatiei este urmatoarea: - sunt angajat de 2 ... (vezi toată discuția)
Probleme mari... deathkiss deathkiss Buna, am si eu cateva neclaritati referitoare la ceea ce se intampla la actualul meu job. Descrierea sumara a situatiei este urmatoarea: - sunt angajat de 2 ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara abuziva lexa_80 lexa_80 Buna, Am si eu niste intrebari legate de cum se desfasoara o cercetare disciplinara. Cum am mai mentionat contractul meu de munca este suspendat in baza ... (vezi toată discuția)