avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzare masina
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzare masina

Situatie.
Masina inmatriculata in Italia, cu numere rosii, cumparata la sfarsitul lui februarie in Bucuresti de cetatean francez NEREZIDENT IN ROMANIA. Masina este cumparata de o firma de vanzari auto, nu persoana fizica. Vanzatorul l-a aburit pe cetateanul francez ca o poate inmatricula in Franta - corect, ca principiu, iar inmatricularea se poate face online, insa dupa ce se face controlul tehnic in Franta, pentru care trebuie prezenta masinii acolo. Deci, supercomplicat. Masina cu nr rosii nu poate parasi Romania decat pe platforma. Iar in contextul actual - nici nu mai vorbim.
S-a vorbit cu vanzatorul pentru o stornare a facturii si refacturare pe nume cetatean roman - acesta pretinde ca inregistrat vanzarea la ANAF a doua zi.
Cetateanul francez vrea sa vanda masina sotiei, cetatean roman, ca sa o inmatriculeze aceasta in Romania. Numerele provizorii expira curand. Cum se poate proceda?

Alte discuții în legătură

Circulatia in ue si in afara ue cu numere de inmatriculare provizorii ines19_06 ines19_06 Buna seara! Sunt cetatean tunisian, student in Iasi cu rezidenta pana in 2013 in Romania. As vrea sa achizitionez un autovehicul din Romania fabricat in anul ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) johnymg johnymg Buna ziua, am nevoie de ajutorul dumneavoastra , sunt din Republica Moldova cu dubla cetatenie(adica am si cetatenie Romana). Am procurat un autoturism din ... (vezi toată discuția)
Achizitionare masina - procedura, taxe gabi.b gabi.b Vreau sa achizitionez o masina adusa din Italia, cu numere rosii de BH. Avand in vedere ca eu sunt din Prahova, deci distanta este de 600 km, as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)