avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Achizitionare masina - procedura, taxe
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Achizitionare masina - procedura, taxe

Vreau sa achizitionez o masina adusa din Italia, cu numere rosii de BH.
Avand in vedere ca eu sunt din Prahova, deci distanta este de 600 km, as dori sa stiu cateva informatii despre cum se procedeaza, ce taxe si ce documente sunt necesare pentru vanzare-cumparare pentru a ma duce pregatita, ca sa rezolv cu toate actele ce tin de vanzator si care se fac in localitatea din care este acesta.
Astept un sfat si la ce anume detalii ar trebui sa fiu atenta.
As dori sa o cumpar pe numele mamei, este necesar sa fie si ea prezenta sau pot face eu actele cu buletinul ei si ea sa fie doar la inscriere in Prahova?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 11:56, 23 Martie 2013
In primul rand trebuie sa va dea ,,Certificato di radiazione sau un Certificato di Proprietà" si carta di circolazione original (talonul) anulat si cu stampila ''annullato per radiazione per esportazione",aceste documente dovedesc ca masina este radiata din italia,fara radiere nu se poate inmatricula in tara,pe urma trebuie sa primiti contractul de vanzare-cumparare din italia.Daca cumaprati masina faceti contract de vanzare cumparare intre cine vinde si dv. (se poate face si pe mama dv. fara sa fie de fata,trebuie buletin sau copie),ATENTIE vanzatorul trebuie sa dea certificat fiscal,fara nu puteti finaliza inmatricularea masinii.Dupa ce rezolvati toate actele faceti R.A.R,platiti taxa de inmatriculare + ceva taxe pe la C.E.C scoateti nr. si aveti masina inmatriculata.
Va multumesc pentru informatii, mi-au fost de mare ajutor.
Acum mai cateva nelamuriri.
Masina a avut trei randuri de numere rosii de BH, ultimul set a expirat pe 17 martie (a doua zi dupa ce am cumparat masina). Tot pe 17 martie a expirat si RCA care fost valabil pentru 1 luna. Deci la momentul de fata nu mai pot circula cu ea. Acum vreau sa merg la RAR, intrebarea este cum pot circula acum in regula, daca ma opreste Politia in drum spre RAR si nu am acte, trebuie facut ceva provizoriu?
Din cate stiu nu mai puteti scoate inca un rand de nr. provizorii (maximul este de 3), prin urmare va trebui transportata la RAR pe platforma.
Mai are altcineva alta parere, alta solutie?
Nu se mai pot scoate nr. rosi,legal doar pe platforma,nu se poate nici macar tractata.Atentie pentru nr. expirate se face dosar penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema inmatriculare urgent bogdan_exit bogdan_exit Salut Am cumparat de la o persoana o masina Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc aceste numere au expirat azi ... (vezi toată discuția)
Nu am dreptul la numere rosii, provizorii? ContSters200796 ContSters200796 buna! ma aflu intr-o situatie dificila in legatura cu o masina. am adus-o in tara din Franta acum o luna in baza unui contract de vanzare cumparare pe numele ... (vezi toată discuția)
Vw polo sub sechestru in italia Petrica Popa Petrica Popa In 31 august 2018 am Cumparat o Masina VW polo cu numere rosii provizorii de Bacau si RAR efectuat in Bacau in 30 August. Am facut toate actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)