avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nu am dreptul la numere rosii, provizorii?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nu am dreptul la numere rosii, provizorii?

buna! ma aflu intr-o situatie dificila in legatura cu o masina. am adus-o in tara din Franta acum o luna in baza unui contract de vanzare cumparare pe numele meu.acum cateva zile am fost oprita de politie si au constatat ca am asigurarea expirata(imi expirase cu o saptamana inainte si nu am observat). mi-au retinut masina ca sa verifice daca nu e radiata,intrucat inca nu am inmatriculat-o pe numele meu dar au constatat ca e ok si mi-au innapoiat-o dar mi-ao retinut numerele si certificatul. pana aici e ok au zis sa fac asigurare si asa imi recuperez actele, dar pe cand am facut, au zis ca trebuie si imputernicire.masina nu e f valoroasa...nu merita sa merg in fr,sa caut omul de la care am cumparrat-o...deci am hotarat(pt. ca mi-au zis de la ghiseu de la politie) sa o inmatriculez in rom adica sa scot numere rosii. au zis sa fac actele premergatoare si ei trimit direct certificatul retinut acolo unde trebuie. ei pe cand am facut asigurare si ma rog,ce mai trebuia,au zis ca nu e ok X-( ca nu pot sa elibereze certificatul numai dupa ce platesc taxa de inmatriculare direct, adica fara numere rosii,direct inmatriculare. aa si mi-au zis sa duc masina pe platforma la RAR(pt ca nu am acte si numere) iar eu locuiesc in sighet,iar masina trebuie sa o duc in baia mare(65 de km) la rar. e posibil asa ceva? mie mi se pare cam dubios, de ce nu am dreptul la numere rosii??
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 20:55, 28 Martie 2011
Ati depasit termenul de 30 de zile necesar inmatricularii in Romania si din aceasta cauza v-au retinut numerele. In afara de acest lucru la masina va trebui facut RAR -ul si pana atunci nu aveti voie sa circulati cu ea pe drumurile publice decat pe platforma sau tractata de o masina prevazuta, nu cu sufa ci cu bara de tractare. Va rog sa-i credeti ca ei sunt specialisti, nu noi care doar ne putem da cu parerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tractat autovehicul cu numere expirate the_best the_best M-i s-a intamplat urmatoarea situatie in dragomiresti!!! Am tractat un prieten cu un cablu el conducand un autoturism cu motorul spart pt al duce la fier ... (vezi toată discuția)
Tractare masina cu sufa g_emanuel g_emanuel Buna ziua, Am o intrebare referitor la tractarea unei masini imatriculate cu sufa sau cu bara. Politia locala din Iasi spune ca se supenda permisul pentr ... (vezi toată discuția)
Numere rosii dupa ce expira rar-ul? SC ESC SOFT SRL SC ESC SOFT SRL Buna seara! Am achizitionat un autoturism Fiat Bravo (1.6 16v) din Italia in august 2008, am fost programat la rar pe 10 septembrie 2008, am scos numere rosii ... (vezi toată discuția)