avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tractare masina cu sufa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tractare masina cu sufa

Buna ziua,

Am o intrebare referitor la tractarea unei masini imatriculate cu sufa sau cu bara. Politia locala din Iasi spune ca se supenda permisul pentr tractare in baza unei legi existente dar nu stie nimeni numarul....

In regulament nu am gasit nimic care sa interzica aceasta. ( singurul lucru de care se pot lega ar fi masa maxima autorizata pentru categoria B ).

Stie cineva mai multe detalii ?

Multumesc,
Emanuel
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 11:16, 12 Februarie 2009
Se tracteaza numai cu bara (stanga, cum se mai zice), neavand voie cu sufa. Asta din considerente ce privesc franele, directia etc.
Eu am cumparat o masina si din cauza ca au expirat numerele provizorii pana sa ma duc la R.A.R., a trebuit sa merg tras de cineva. Si masina era noua, fara nici o problema cu franele sau directia.
Daca asa e regula, faceti asa. Am vazut accidente care s-au produs chiar si cu legatura cu bara. Va dati seama ce usor se pot produce cu sufa!!!

Masina nu are probleme cu franele, doar probleme de motor. Problema este ca politia de aici spune ca nu poate fi dusa decat cu platforma. Pentru sufa sau bara se suspenda permisul.

Daca tragi cu bara mai risti un spoiler spart daca nu si lucruri mai urate :).

Emanuel
Masina trebuie dusa pe platforma, de catre o firma recomandata de politistul x? Nu cumva are si alte legaturi cu acea firma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O masina fara itp valabil, poate fi tractata pe roti pe drumurile publice roadx roadx Foarte multa lume este confuza si cu pareri diferite, de aceea intreb aici, ca sa imi fie/sa ne fie clar, o data pentru totdeauna (cat legea actuala ce prevede ... (vezi toată discuția)
Masina tractata serios66 serios66 pot sa tractez o masina cu stanga,va multumesc! (vezi toată discuția)
Nu am dreptul la numere rosii, provizorii? ContSters200796 ContSters200796 buna! ma aflu intr-o situatie dificila in legatura cu o masina. am adus-o in tara din Franta acum o luna in baza unui contract de vanzare cumparare pe numele ... (vezi toată discuția)