avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1)

Buna ziua, am nevoie de ajutorul dumneavoastra , sunt din Republica Moldova cu dubla cetatenie(adica am si cetatenie Romana). Am procurat un autoturism din Bucuresti cu numere rosii valabile , la procurare mi sa dat breful original si numerele de imatriculare a autoturismului Franceze. Am circulat in tara pina la vama Albita cu numerele provizorii din Rominia, la vama le-am scos si le-am lasat pe cele din Franta (stiind ca nu pot iesi din tara cu numerele provizorii) La trecerea postului vamal politistul de frontiera mi-a spus ca numerele Franceze si breaful sunt expirate de o zi si nu am dreptul sa circul cu ele, si sa ies din tara (numai pe platforma) . Mi-a ridicat numerele si breaful de Franta si mi-a deschis dosar penal (daca nu ma gresesc art. 85, alineatul 1) pentru punere in circulatie a unui autoturism cu numere expirate ( si pentru ca am schimbat numerele provizorii Romanesti pe ce le de Franta).
Am vrut sa intreb: eu pot ridica breful cu numere franceze de la Inspectoratul judetean al Politiei de Frontiera (ca la ei se afla acum dosarul) pentru a putea merge cu masina pe platforma in Moldova. Si ce pedeapsa poate sa ma astepte? Astept un raspuns cit mai rapid posibil! Va multumesc mult anticipat!!!!
Cel mai recent răspuns: neacsu_laura , utilizator 22:55, 28 Mai 2012
Art.85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.

aveti nevoie de un avocat care sa va sustina si sa va obtina o condamnare cu suspendare avand in vedere ca nu este prevazuta ca si alternativa amenda penala.
nu cred ca puteti obtine brieful atat timp cat exista deschis un dosar penal, fiind considerat proba in dosar.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
cyan, moderator
Nu disperati! Situatia dvs. nu este chiar atat de grava. Momentan nu va puteti ridica nici autorizatia provizorie de circulatie, nici numerele provizorii. Nici nu mai sunt valabile. In practica judiciara, in situatia dvs. de regula, daca circumstantele comiterii faptei nu impun altfel, parchetul dispune scoatere de sub urmărirea penală cu aplicarea unei amenzi administrative. In ceea ce priveste permisul de conducere, dupa solutionarea dosarului penal, mergeti cu ordonanta la Serviciul Rutier al judetului pe raza caruia ati comis fapta si solicitati restituirea permisului de conducere. Daca permisul de conducere este eliberat de Republica Modolva, dupa stabilirea perioadei de suspendare de 90 zile (cfm. art. 106 alin. 2 din OUG 195/2002), puteti merge la notar, pentru a declara in scris ca in maxim 24 de ore veti parasi teritoriul Romaniei si ca pe perioada suspendarii p.c. nu veti conduce niciun autovehicul in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

I.t.p romeomd romeomd Salut. Masina inmatriculata in Franta adusa pe platforma pana langa vama am circulat de la intrarea pe teritoriul vamei Albita pana la politia de frontiera ... (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere numere expirate in'' bulgaria''?! valdrian valdrian Acum ceva timp m-am deplasat cu un amic cu 2 autoturisme inmatriculate cu nr provizori la bulgari .Pt ca unul avea nr expirate a fost tranportat cu platforma ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere, placute inmatriculare provizorii de export si certificate de inmatriculer in punctul de frontiera petea petosticky1979 petosticky1979 Ma aflu in punctul de trecere frontiera Petea. Sunt soferul unui ansamblu de vehicule format din cap tractor si semiremorca, ansamblu achizitionat din ... (vezi toată discuția)