avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum îmi recuperez permisul de conducere?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum îmi recuperez permisul de conducere?

Buna seara!
In luna August 2019, am avut un accident rutier care s-a soldat cu deschiderea unui dosar pensal împotriva mea cu vătămarea din culpa a doua persoane. In urma acestuia, nu s-a depus nicio plângere penală sau civilă din partea persoanelor vătămate. Totodata, permisul meu de conducere a fost suspendat pe o perioada de 90 de zile, cu dovada cu drept de conducere și am fost sancționată, conform articolului 101/119, leg 195, cu 6 puncte și amenda de 435 de lei(jumătate din minimul prevazut de lege). Mi s-a spus ca mi se suspenda permisul “din cauza nerespectării vitezei in curba”.
Amenda a fost plătită, iar dovada cu drept de circulație nu a fost prelungita.
Acum, după o perioada de 8 luni, eu nu am primit absolut nicio Înștiințare din partea organelor sau a sediului de poliție, cu ajutorul căreia eu sa-mi pot revendica permisul de conducere.
Ce este de făcut in cazul acesta?
Voi fi nevoită sa dau o reexaminare pentru obținerea permisului de conducere? Deși mie nu mi s-a spus așa ceva. Sau astept acea Înștiințare?
Cum se procedează pentru a-mi recăpăta permisul de conducere?
Va multumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu s-a dispus clasarea cauzei nu vi se restituie permisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in octombrie2022, am fost implicat intr un accident ... rosuema2001@yahoo.com rosuema2001@yahoo.com Buna ziua! In octombrie2022, am fost implicat intr un accident rutier. Eram printr-o localitate in judeul Mures, iar intr-o curba am pierdut controlul asupra ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in baza art. 106 alsalieri alsalieri Buna ziua! In urma accidentului produs in data de 27 dec 2009 mi-a fost retinut permisul pana la solutionarea procesului de NUP. Mi s-a dat NUP in data de 4 ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime , 90 de zile suspendare? Razvandj Razvandj In 2011 am avut un accident auto datorita neadaptarii vitezei in curba care s-a soldat cu vatamarea corporala a ocupantilor masinii pe care am lovit-o (3 la ... (vezi toată discuția)