avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere sau ce?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere sau ce?

Buna seara.
Am si eu o mica problema. Problema mea este legata de un prieten bun. Culmea culmilor e si avocat pe deasupra... :((
Zilele trecute m-a sunat, era in Sibiu. Terminase un proces si astepta pe card niste bani, salariul probabil. Nu i-a intrat, a sunat pe la unul, la altul si a ajuns si la mine. Dupa cum spuneam m-a sunat si m-a rugat sa ii pun pe card niste bani (400RON) cu mentiunea ca a doua zi mi-i returneaza. Am stat putin pe ganduri dar am zis ca e la ananghie si sa il ajut. Ok, i-am zis ca il ajut, mi-a trimis printr-un sms datele lui, nume, cod de card si cnp. Am mers la BCR am depus banii (am pastrat chitanta de depunere) si am asteptat sa ma sune a doua zi. M-a sunat pe la pranz si mi-a cerut un cont de banca ceva sa imi depuna banii. I-am dat nr. de telefon al sotiei sa o sune, ptr ca ea lucreaza la banca si doar ea i-l putea da. A sunat-o a vorbit cu ea si a ramas ca ii depune banii in ziua respectiva cand a vorbit cu ea.
Au trecut 4 zile si banii tot nu au intrat in cont. Am incercat sa il sun pe numarul de pe care m-a sunat, il are inchis sau nu are semnal (imi intra doar reteaua). Sotia l-a sunat a doua zi dupa ce a a vorbit cu el si nu i-a raspuns dupa care a inceput sa intre reteaua. Pentru mine e clar ca a vrut sa imi traga teapa. Sincer sa fiu nu il inteleg cu ce i-am gresit, de ce a recurs la magaria asta, mai ales ca e avocat aici in Bucuresti.
As dori sa stiu ce pot face din punct de vedere legal. Vreau sa imi recuperez banii neaparat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:48, 12 Decembrie 2009
persoana e chiar avocat ???
si dvs sunteti si prieten BUN ???
faceti o sesizare la Baroul Bucuresti
bossman a scris:

faceti o sesizare la Baroul Bucuresti


Pentru ce sa se faca sesizare la Barou?
Avand dovada ca i-ati trimis acei bani, il puteti actiona in judecata...este singurul mod de a va recupera banii daca nu va sunt dati de buna voie.
Sustin parerea d-nei avocat Ciobanu,dar cred ca daca in doua-trei zile nu primiti raspuns ar trebui sa formulati plangere penala pentru abuz de incredere,in sensul in care puteti dovedi intelegerea de imprumut avuta cu acesta telefonic.
2007_rozi a scris:

bossman a scris:

faceti o sesizare la Baroul Bucuresti


Pentru ce sa se faca sesizare la Barou?
Avand dovada ca i-ati trimis acei bani, il puteti actiona in judecata...este singurul mod de a va recupera banii daca nu va sunt dati de buna voie.


Eu sunt de parere cu Rozi.
Trebuie dovedit ca a primit banii.
Fapta nu constituie infractiunea de abuz de incredere.

avocat Claudiu Lascoschi
e cel mai ieftin, cel mai rapid si eficient cu sesizarea la barou

Alte discuții în legătură

Cum aflu avocatul din oficiu aidu aidu Admite cererea. Acordă asistenţă juridică gratuită petentului, pe tot parcursul procesului şi dispune desemnarea unui apărător din oficiu conform Legii ... (vezi toată discuția)
Refuz desemnare avocat de catre decan tobescu tobescu Buna ziua, as avea o întrebare multumesc pentru raspunsurile Dvs. O prietena de a mea a obtinut \"asistenta juridica gratuita si totala\" de la judecatorie ... (vezi toată discuția)