Buna seara.
Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv, daca se poate sa ma ajutati. Am imprumutat unui prieten avocat 400 Ron prin depunere pe cardul lui la BCR. Am datele de la card, nume si CNP primite de la el prin sms dar si chitanta de depunere a banilor. La telefon nu imi mai raspunde, banii in contul pe care i l-a dat sotia nu mai intra... Seara i-am depus banii pe card si a doua zi m-a sunat sa imi ceara un cont de banca sa imi depuna banii. Si asta a fost tot.
Ce pot face? Va multumesc frumos.
Altceva decat sa asteptati sa va returneze banii nu aveti ce face. Sau sa mai discutati cu el, in cazul in care va raspunde.
El poate spune ca de fapt va imprumutase mai demult banii sau ca i-ati facut un cadou de Craciun. Politia nu va califica aceasta fapta ca furt sau abuz de incredere sau alta infractiune.
I-ati dat banii de bunavoie, nu aveti nici un act care sa certifice ca l-ati imprumutat.
Neexistand nicio dovada a intelegerii dvs.prealabile,imprumutul nu poate fi dovedit,deci singura cale de intelegere este cea amiabila,astfel cum foarte corect v-a sfatuit dl.consilier.
Totusi este bine ca pe viitor sa nu mai aveti atat de multa incredere in oameni,deoarece aceasta s-a dovedit ,cel putin pana acuma,a fi paguboasa.
NB
Vreau sa cred ca "pietenul" dvs.nu este acel avocat despre care s-a aratat in alt topic
Numele celui care mi-a facut asta este B.G.C. si este din Tecuci de origine dar profeseaza aici in Bucuresti. Am cautat numele lui si l-am gasit culmea in lista celor care nu si-au achitat datoriile la timp, cotizatiile sau ceva de genul asta. Poate ca nu ii imprumutam dar a gandit f bine magaria asta. M-a sunat si a profitat de faptul ca si de alte dati cand a avut nevoie l-am ajutat si pe el si pe tatal lui, nu cu bani insa. Acum mi-a spus ca este in Sibiu ca a terminat un proces mai devreme si ca nu i-au intrat banii pe card (salariul ) si ca trebuie sa mai stea o noapte in Sibiu si ca nu are bani. Eu unul chiar am crezut ca are nevoie si eu stiu f bine cum este sa ai mare nevoie de ajutor si sa nu te ajute nimeni. Am zis sa il ajut si am facut-o. Drept rasplata am primit ce am primit. Culmea culmilor este ca a doua zi m-a sunat asa cum mi-a promis ca va face si mi-a cerut un cont unde sa imi puna banii si cum eu nu il stiu pe de rost, i-am dat nr telefon al sotiei sa o sune pe ea. A sunat-o si a stabilit cu ea ca ii pune banii in cursul aceleasi zile. Si asa a ramas pana azi. A incercat sotia sa il sune a doua zi cand a vazut ca nu au intrat banii si initial suna telefonul dar nu raspundea, ca mai tarziu sa intre reteaua. Clar ca a aruncat cartela si nu mai vrea sa imi returneze banii.
Tecuci e un oras mic si ne cunoastem om cu om, as putea sa ii fac multe belele acolo, dar a face un lucru rau cuiva e f usor. Oricum am mai scapat de un "prieten"... Din pacate...
Oricum toate se platesc in viata si, se intalneste el munte cu munte daramite om cu om ...
Toata intelegerea dintre noi , rugamintea lui de a-l imprumuta cu bani si apoi faptul ca mi-i va restitui a doua zi, s-au petrecut toate aceste in urma unei convorbiri la telefon. Convorbirea pe mobil nu poate fi o proba in instanta? Convorbirea cred ca este inregistrata , nu? La telefon spunea clar ca are nevoie de bani sa il imprumut. Ce spuneti?