avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înșelăciune, abuz de încredere sau nimic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înșelăciune, abuz de încredere sau nimic

Bună, am nevoie de sfatul vostru. Am împrumutat o persoană cu bani și nu pot să-i mai scot de la el. Este exact un an de zile când l-am împrumutat, am avut încredere în el pentru ca îl cunoșteam di copilărie. Ma rugat să-l ajut pentru ca avea probleme cu fosta lui soție sau actuala(zic actuala pe ca s-au impacat). El când ma rugat să-l ajut era pe timp de iarna și nu lucra nu avea bani să-i plătească pensia alimentara pentru copil ș alte datorii pe care le avea. L-am ajutat pe o bază pentru ca trebuia sa plece în străinătate și când se întoarce mi da înapoi. A plecat sa întors dar bani nu mi-a trimis și cum sa întors acasă sa împăcat cu soția lui. Bineînțeles l-am sunat mi-a zis ca așteaptă ceva bani și mi trimite. A trecut ceva zile nu mi-a trimis, am sunat iar și mi-a răspuns soția lui, bineînțeles mi-a vorbit urat și mmi-a zis în fata ca bani de la el nui mai vad. De atunci numai ea îmi răspunde la telefon, el o singura data ma sunat și ma amenințat dacă îl mai sun. Vreau să-mi spuneti pot să-l dau în judecată? Eu bani iam trimis prin transfer rapid, deci prin banca. Am cardul și toate chitanțele cum iam trimis. Va mulțumesc, aștept răspuns de la voi.
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
ContSters345410, utilizator
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 04:55, 18 Februarie 2015
și cum dovediți că l-ați împrumutat cu bani?
Nu știu dacă ai citit tot, eu am scris, bani sant trimiși prin banca, am făcut un transfer de bani, am cardul și toate chitanțele cu numele meu și cu numele lui. Pe chitanțe este trecuta data și ziua când iam trimis și suma de bani.
abuzul de incredere nu se aplica in cazul acesta. de asemenea cauza are un caracter civil. puteti sa-l actionati in judecata insa trebuie sa luati in considerarea ca trebuie sa dovediti ca depunerea banilor la banca s-a facut urmare cererii acestuia cu titlul de imprumut, altefl el putand sustine ca de fapt dvs ati restituit un imprumut catre el, sau ca ati achitat alte servicii. in functie de valoarea imprumutata procedura poate fi una urgenta si mai simpla (daca valoarea este de pana in 10.000 lei)
ați primit răspunsul mai sus...
Aici fiecare avocat spune părerea lor, dar când vorbești cu un avocat fața în față e altceva. Eu am vorbit, iam explicat bine, iam arata toate foile și toate chitanțele și mesajele pe care le-am primit de la persoana respectiva, sant șanse să-l dau în judecată. Am fost și la secția de politie, sant ceva șanse.

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere sau ce? nelugigi nelugigi Buna seara. Am si eu o mica problema. Problema mea este legata de un prieten bun. Culmea culmilor e si avocat pe deasupra... :(( Zilele trecute m-a sunat, ... (vezi toată discuția)
Am dat cardul si pinul Robu Alexandru Robu Alexandru Buna ziua ma puteti ajuta si pe mine cu o intrebare am imprumutat azi pe o persoana cu bani dar iam dat cardul si pinul sa scoata din contul meu.Persoana ... (vezi toată discuția)
Bani - imprumutat persoana fizica BroascaM BroascaM am imprumutat 10mil la o persoana cica de incredere acum cateva luni si ma tot rog de acea pers sa mi`i inapoieze si ma tot amana ca face imprumut in banca, ca ... (vezi toată discuția)