Bună, am nevoie de sfatul vostru. Am împrumutat o persoană cu bani și nu pot să-i mai scot de la el. Este exact un an de zile când l-am împrumutat, am avut încredere în el pentru ca îl cunoșteam di copilărie. Ma rugat să-l ajut pentru ca avea probleme cu fosta lui soție sau actuala(zic actuala pe ca s-au impacat). El când ma rugat să-l ajut era pe timp de iarna și nu lucra nu avea bani să-i plătească pensia alimentara pentru copil ș alte datorii pe care le avea. L-am ajutat pe o bază pentru ca trebuia sa plece în străinătate și când se întoarce mi da înapoi. A plecat sa întors dar bani nu mi-a trimis și cum sa întors acasă sa împăcat cu soția lui. Bineînțeles l-am sunat mi-a zis ca așteaptă ceva bani și mi trimite. A trecut ceva zile nu mi-a trimis, am sunat iar și mi-a răspuns soția lui, bineînțeles mi-a vorbit urat și mmi-a zis în fata ca bani de la el nui mai vad. De atunci numai ea îmi răspunde la telefon, el o singura data ma sunat și ma amenințat dacă îl mai sun. Vreau să-mi spuneti pot să-l dau în judecată? Eu bani iam trimis prin transfer rapid, deci prin banca. Am cardul și toate chitanțele cum iam trimis. Va mulțumesc, aștept răspuns de la voi.
și dacă ați vorbit deja cu un avocat, la ce mai umblați pe forumuri? dați-l în judecată. plătiți onorariul avocatului. și când o să pierdeți, mai plătiți și cheltuielile de judecată.
dacă acela nu recunoaște (de bună-voie) că a luat banii cu împrumut...
Poate nu am fost înțeleasă bine, bani nu i-am dat în mână, iam trimis din afara tari, el chiar dacă a rupt formulare pe care le-a semnat când a scos bani de la banca, oricum este înregistrat în calculator cu toate datele lui la banca respectiva de unde a scos bani. Bani i-am trimis pe rand nu toți odată. Trebuie sa recunoască de bună voie.