Buna ziua.
Am imprumutat unui prieten avocat 400 RON in urma unui apel pe mobil. M-a rugat sa il imprumut ca este ramas prin Sibiu o noapte si sa ii depun pe card niste bani. Mi-a trimis prin sms numele, cnp-ul si cont card. A ramas ca ma suna a doua zi. M-a sunat si cum nu stiam contul in care sa imi depuna banii, i-am dat nr de telefon al sotiei sa o sune. A sunat-o si a ramas ca ii depune banii in cursul aceleasi zile. De atunci nimic. Am inteles ca daca este sa merg sa depun plangere nu rezolv nimic cu toate ca am eu chitanta de depunere a banilor si sms-ul . Intrebarea mea mare este daca nu se poate rezolva ceva cu apelul primit de la el, probabil este inregistrat de cei de la telefonia mobila. Nu se poate considera o proba in instanta? Daca da, ce pot face, cum pot proceda?
Va multumesc frumos.
Nu cred ca cei de la telefonia mobila,dezvaluie continutul convorbirii,decat in cazul unei cereri de expertiza,sau mai stiu eu ce...
Dvs.ati depus de bunavoie banii,deci cum vad eu situatia e o teapa...
Si cum demonstrati dvs.ca nu v-a dat banii in mana??
Cred ca ramaneti cu paguba,de 400 de ron,si cu invatatura sa va ganditi de 2 ori inainte de a imprumuta bani...
Consider ca puteti totusi sa faceti o actiune pe imbogatie fara justa cauzaavand in vedere ca aveti chitanta de depunere a banilor in contul prietenului
Codul de procedura civila, nu reglementeaza acest tip de proba, respectiv apelul telefonic si/sau SMS-ul.
Insa nimic nu ar putea impiedica aplicarea disp. art.167 (1) C.proc.civ.:"Dovezile se pot incuviinta numai daca instanta socoteste ca ele pot sa aduca dezlegarea pricinii, afara de cazul cand ar fi primejdie ca ele sa se piarda prin intarziere."
Cred ca am sa imi incerc norocul in instanta, numai ca nu stiu ce am de facut :(
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Abuz de incredere
nelugigi
Buna seara.
Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv, daca se poate sa ma ajutati. Am imprumutat unui prieten avocat 400 Ron prin depunere pe cardul lui ... (vezi toată discuția)