avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nivel teren înălțat prin umplutură cu pământ, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nivel teren înălțat prin umplutură cu pământ, obligații?

Bună seara! Detin un teren intr-o localitate din jud.Valcea! De asemenea vecinul meu de pe partea nordică deține un teren cu aceeași lățime cu.al meu, el însă făcând o înălțare artificială a terenului sau, cu o diferență de nivel de cca 1m.
I-am propus sa construim împreună gardul la limita dintre proprietățile noastre(cu fundație din beton), gard care să țină si ca un zid de sprijin, însă acesta refuză, spunând că e datoria mea să fac gardul daca sunt interesat!
Intrebarea este următoarea: având în vedere că acesta a făcut această terasare, ridicând nivelul terenului sau cu circa 1 m față de cum era inițial, nu ii revine nicio obligație legală? Precizez că acum.sun afectat inclusiv de apele pluvial care se revarsă mult.mai accentuat pe terenul meu.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:35, 3 Aprilie 2020
Chemati vecinul la o mediere cu ajutorul unui mediator autorizat. Daca va fi chemat oficial printr-o invitatie, sigur se vor gasi cai de soluitionare.
@BadAnd, exista in codul civil cateva articole care va pot fi folositoate in cazul in care alegeti calea solutionarii litigiului in instanta, respectiv:
Articolul 662 - Obligația de construire a despărțiturilor comune
(1) Oricare dintre vecini îi poate obliga pe proprietarii fondurilor învecinate să contribuie la construirea unei despărțituri comune.
Articolul 603 - Regulile privind protecția mediului și buna vecinătate
Articolul 604 si urmatoarele - Regulile privind curgerea firească a apelor,
Este bine sa-i timiteti o notificare vecinului, inainte de a apela la solutia instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! detin un teren fara constructie pe el. unul dintre ... Nicolek Nicolek Buna ziua! Detin un teren fara constructie pe el. unul dintre vecini vrea sa puna gard de beton. Sunt obligata sa platesc jumatate de gard? Specific ca terenul ... (vezi toată discuția)
Ape pluviale fight_for_justice fight_for_justice Ce se intampla in cazul in care proprietarul unui domeniu, suprainalta cotele terenului sau fata de loturile invecinate, iar apele pluviale de pe lotul sau ... (vezi toată discuția)
Daca vreau sa trimit o notificare pentru granituire si construire ... PaulCris PaulCris Daca vreau sa trimit o notificare pentru granituire si construire gard comun intre proprietatea mea si cea a vecinilor pe teren extravilan agricol daca nu am ... (vezi toată discuția)