Bună seara! Detin un teren intr-o localitate din jud.Valcea! De asemenea vecinul meu de pe partea nordică deține un teren cu aceeași lățime cu.al meu, el însă făcând o înălțare artificială a terenului sau, cu o diferență de nivel de cca 1m.
I-am propus sa construim împreună gardul la limita dintre proprietățile noastre(cu fundație din beton), gard care să țină si ca un zid de sprijin, însă acesta refuză, spunând că e datoria mea să fac gardul daca sunt interesat!
Intrebarea este următoarea: având în vedere că acesta a făcut această terasare, ridicând nivelul terenului sau cu circa 1 m față de cum era inițial, nu ii revine nicio obligație legală? Precizez că acum.sun afectat inclusiv de apele pluvial care se revarsă mult.mai accentuat pe terenul meu.
Multumesc anticipat!
@BadAnd, exista in codul civil cateva articole care va pot fi folositoate in cazul in care alegeti calea solutionarii litigiului in instanta, respectiv:
Articolul 662 - Obligația de construire a despărțiturilor comune
(1) Oricare dintre vecini îi poate obliga pe proprietarii fondurilor învecinate să contribuie la construirea unei despărțituri comune.
Articolul 603 - Regulile privind protecția mediului și buna vecinătate
Articolul 604 si urmatoarele - Regulile privind curgerea firească a apelor,
Este bine sa-i timiteti o notificare vecinului, inainte de a apela la solutia instantei.