avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita!!!
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita!!!

Buna ziua!! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoare intrebare! Am o retinere de 33 la suta din venit prin executare silita pentru un credit bancar!! din data de 18 martie din cauza pandemiei in care ne aflam firma ne-a trimis in somaj tehnic platit 75% din salariu de baza!! Pot legal sa cer executorului suspendarea executarii silite? Va cer parerea deoarece l-am contactat pe acesta si mi-a spus ca azi noapte a aparut legea care nu permite acest lucru!! Va multumesc anticipat pentru raspuns!!
Cel mai recent răspuns: alexa_mihaela , utilizator 10:39, 2 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cele 5 Monitoare Oficiale (partea I) publicate pe 01.04.2020 eu nu am gasit astfel de informatii.
Puteti preciza care este numarul Legii despre care faceti vorbire?

Pana la acest moment, prin OUG 29/2020 sunt suspendate executarile silite privind creantele bugetare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-au suspendat doar executarile silite directe si cele care au Anaful drept creditor.
multumesc frumos!
nu cunosteam legea, ma gandeam ca si somajul tehnic, se incadreaza in somaj si stiam ca nu se supune propririi!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprie salar anaf sorinmicu77 sorinmicu77 Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Este vreo lege sau ordonanta de guvern care amana pe timpul pandemiei executarile silite de la anaf? (vezi toată discuția)
Proprire salariul in somajul tehnic DeeaAndre6 DeeaAndre6 Sunt sistate propririile existente daca ma aflu in somaj tehnic? Daca da,cum si ce trebuie sa fac? Se pot pune propriri noi de catre firmele de recuperari ... (vezi toată discuția)
Executari silite carmensorin carmensorin Dupa aparitia Decretului Presedintelui Romaniei pentru instituirea starii de urgenta dar si OUG 29/2020 cuprind o serie de prevederi ce vizeaza executarea ... (vezi toată discuția)